NB I

„Ez nem futballpályára való”

Vass Ádám, a CFR Cluj középpályása mesélt a sérüléséről, a románok elleni meccsről és a hétfői zászlóégetésről is.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A pénteki Magyarország–Románia világbajnoki selejtező kapcsán kézenfekvőnek tűnt, hogy megszólaltassuk a Romániában, a CFR Cluj csapatában légióskodó Vass Ádámot. A 24 éves középpályás a Ferencvárosban nevelkedett, majd 2007 és 2012 között az olasz Brescia együttesében szerepelt, ahol 130 mérkőzésen három gólt rúgott. Szerződése lejárta után a román élvonalba, Kolozsvárra igazolt. Csapat az ősz folyamán a Bajnokok Ligájában is vitézkedett. Vass Ádám 2006-ban, mindössze 18 évesen mutatkozott be a válogatottban, azóta még tízszer ölthette magára a nemzeti együttes szerelését.

Érdekesség, hogy vasárnap a Ferencváros a kápolnásnyéki születésű labdarúgó jelenlegi klubjával csap össze, és búcsúztatja az Albert Stadiont. A mérkőzésen azonban nem léphet pályára a Fradi-nevelésű labdarúgó, mivel még tavaly nyáron összeszedett lábközépcsont-törése néhány héttel ezelőtt kiújult.

– Biztatóan javul az állapotom, most éppen itthon vagyok, hazajöttem egy utolsó kontrollvizsgálatra – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére a kiváló középpályás. – Szerencsére most már elkezdhetek futni, és ha minden jól megy, két hét múlva teljes értékű munkát végezhetek, úgyhogy minden pozitívan alakul.

– Ezek szerint most itthon van, és a vasárnapi Ferencváros–Kolozsvár meccset a helyszínen tekinti meg?
– Két napja jöttem haza, de holnap sajnos már vissza is kell utaznom. Sajnálom, hogy nem tudok tovább maradni, de mennem kell vissza, és csinálnom a dolgaimat. Dolgozok tovább, hogy minél előbb felépüljek. De ettől függetlenül, ha kinn vagyok, akkor is követem az itthoni eseményeket.

– Mit vár a pénteki válogatott mérkőzéstől?
– Úgy gondolom, hogy minden esélyünk megvan a győzelemre, de a románoknak úgyszintén. Egy nagyon pikáns, kemény mérkőzésre számítok. Sajnálom, hogy zártkapus meccs lesz, hiszen nagy lökést adhatott volna a magyar csapatnak, ha negyven-ötvenezer ember támogatja. Úgy gondolom azonban, hogy így is meg fogják oldani a feladatot.

– Mennyire nehezíti meg a csapatunk dolgát, hogy nem lesznek szurkolók?
– Komolyabb zártkapus tétmeccset én még nem játszottam. Sokat számít a mérkőzések nehezebb periódusaiban, ha érzi az ember a szurkolók támogatását, hiszen ez át tudja segíteni a csapatot a nehéz pillanatokon. Egy profi futballistának azonban ezt is tudni kell kezelni, ezért nem hiszem, hogy emiatt bármi probléma adódna.

– Romániában is érezni a fokozott várakozást a pénteki találkozó miatt?
– Abszolút! Amikor kiderült, hogy a románokkal játszunk, és mindkét fél számára életbevágóan fontos meccsre kerül sor, már akkor sok kinti ismerősöm mondta, hogy alig várja, és utazik majd a mérkőzésre. Ez még hónapokkal ezelőtt volt, mostanság pedig egyre inkább érezni lehet a feszültséget, úgyhogy nagyon készülnek az összecsapásra mind a magyar, mind a román szurkolók, attól függetlenül is, hogy nem lehetnek jelen a stadionban.

– Pont az ön csapatának meccsén, a hétfő esti CFR Cluj – Rapid Bucuresti mérkőzésen magyar zászlót égettek a vendégszurkolók. Mit gondol az esetről?
– Nagyon elszomorítónak tartom. Nem hiszem, hogy az ellenérzéseket ilyen módon kellene kinyilvánítani. Úgy gondolom, hogy ez nem futballpályára való. Természetesen megértem a szurkolókat, hogy üzengetnek egymásnak, de ezt sokkal kulturáltabb formában is meg lehetne tenni.

Olvasói sztorik