Hírek

Elnézést kértek a románok

Elnézést kért a Román Labdarúgó Szövetség a hétfői, kolozsvári zászlóégetés miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) internetes honlapján közölt közleményben kért bocsánatot amiatt, hogy egy hétfői kolozsvári bajnoki mérkőzésen a bukaresti Rapid szurkolói felgyújtották a magyar zászlót – írja az MTI.

„A Román Labdarúgó Szövetség és Románia labdarúgó-válogatottja ezúton kér bocsánatot a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, Magyarország nemzeti válogatottjától, az ország polgáraitól és a magyar államtól egy felelőtlen szurkoló minősíthetetlen tettéért” – áll a FRF szerdai közleményében.

A román szövetség leszögezte, a két ország sportági fórumai kiváló kapcsolatokat ápolnak egymással. Az FRF közleménye kitér arra, hogy a Liga 1-et (a román első osztályú bajnokságot) a romániai Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) szervezi, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség keddi levelét a ligának továbbította a román szövetség.

A kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfő esti kolozsvári bajnoki mérkőzésén a Rapid szurkolói meggyújtottak egy magyar zászlót. A megnyilvánulás miatt a Hivatásos Labdarúgó Liga 30 ezer lej (több mint kétmillió forint) bírsággal és a következő otthoni bajnoki mérkőzése zártkapus megrendezésével sújtotta a bukaresti Rapidot.

Az incidens miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden hivatalos levélben kért tájékoztatást a román szövetségtől, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre kisebbségi jogvédő szolgálata pedig feljelentést tett az ügyészségen és a rendőrségen.

Victor Ponta román miniszterelnök szerdán közleményben ítélte el a történteket, és reményét fejezte ki, hogy a csendőrség azonosítja az elkövetőket, és maximális szigorral alkalmazzák esetükben a törvényt.

A magyar és a román válogatott pénteken világbajnoki selejtezőt vív a Puskás Stadionban, a FIFA büntetése miatt zárt kapuk mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik