NB I

Ötezer román szurkoló érkezik?!

Gendúr László olyan híreket hallott Romániában, miszerint körülbelül ötezer drukker jön pénteken a magyar fővárosba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki magyar-román világbajnoki selejtező kapcsán eszünkbe jutott, hogy egy Romániát is megjárt magyar edzőnek lehet a legnagyobb rálátása arra, milyen manapság a román futball. Ilyen szakember Gendúr László, aki kapus- és másodedzőként dolgozott már a Bihor Orodea, a Salonta FC és a Sportul Studentesc csapatainál. Csapataival négyszer jutott fel a másodosztályból az élvonalba, ez alatt számos román kapust nevelt. Tevékeny részese volt a szalontai utánpótlás-akadémia megalapításának, ahonnan a közreműködésével olyan labdarúgókat közvetítettek külföldre, mint Feczesin Róbert, Demjén Gábor, Birtalan Botond és Pogacsics Krisztián.

A játékosként a Honvédban és az Újpestben is megforduló edző a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, Romániában olyan híreket hallott, miszerint körülbelül ötezer román szurkoló érkezik pénteken a magyar fővárosba.

– Úgy gondolom, hogy egy nagyon picivel erősebb most a román futball. Onnan közelíteném meg, hogy sokkal drágább játékosaik vannak külföldön. Hogy milyen a válogatottjuk? Egyszer ilyen, egyszer olyan. Olyan, mint a miénk! Tétmeccsen ők sem tudják a maximumot nyújtani, ahogyan mi sem – mondta Gendúr László.

– Mit vár a pénteki összecsapástól? Melyek lehetnek a román csapat gyenge pontjai?
– Véleményem szerint egy nagyon picit Románia felé billen a mérleg nyelve, de természetesen magyar győzelmet várok. Ha Adrian Mutu pályára lép, ő nagyon összefogja a csapatot. Bár nincs formában, de a puszta jelenlétével sokat segít a román együttesen. Meghívtak náluk egy Keserü nevű játékost, akit először én játszattam Nagyváradon a másodosztályban. Mivel a játékosom volt, ezért szeretném, ha gólt rúgna. Mi rúgjunk hármat, ő meg lőjön egyet. Vannak nagy harcosok a román gárdában, egy nagyon masszív csapatról van szó. A középpályájukon viszont nincs annyi labdaügyes játékos, mint nálunk, úgyhogy ez mindenképp előnyt jelent a számunkra. Úgy gondolom, hogy miénk egy sokkal játékosabb csapat. Mutu biztosan nem fog sokat futni, de játékintelligenciában mindenki felett áll.

– Mit szól ahhoz, hogy zártkapus lesz a találkozó?
– Pont most jövök hazafelé Romániából, és olyan híreket hallottam, miszerint körülbelül ötezer román szurkoló érkezik pénteken a fővárosba. A stadionba biztos nem jutnak be, úgyhogy nagy kérdés, hogy vajon hova is igyekeznek. Egyébként Romániában olyan visszhangja van a meccsnek, hogy nekik is nagyon rossz, hogy nézők nélkül rendezik az összecsapást. Sajnálom, hogy zártkapus lesz a mérkőzés, hiszen így olyan lesz, mint egy edzőmeccs. A stadionban csak az edzők és a játékosok hangját lehet majd hallani, és ez borzasztó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik