NB I

Ez a labdarúgás csúcsa!

Bár az eredmény lesz az elsődleges, de Kovács István reméli, hogy bemutatkozhat a válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A válogatott tagjai tudják, hogy két nagyon nehéz meccs vár rájuk, de a román és a török együttes ellen is győzelmi reményekkel lépnek pályára. Csapatunk négy forduló után kilenc ponttal a második helyen áll világbajnoki selejtezőcsoportjában. A következő egy hét meghatározó lehet a végső helyezés szempontjából, a legjobb esetben, Románia és Törökország legyőzésével óriási lépést tenne a második hely megszerzése felé az együttes. Tudják ezt a játékosok is, akik a kemény ellenfelek ellenére képesnek tartják magukat a hat pont megszerzésére.

Nem kizárt, hogy újoncot is avat a válogatott, hiszen első alkalommal ott van a keretben a Videoton szombathelyi nevelésű játékosa, Kovács István is. A 21 éves középpályásnak már az ősszel is voltak kiváló meccsei, de a székesfehérvári csapat új játékstílusa még jobban fekszik neki, ezért tavasszal is csillogtatja tehetségét. A válogatott sajtótájékoztatóján a Rangadó.hu kérdésére elmondta, függetleníteniük kell magukat a külső körülménytől, mint például a zártkapu, vagy a legutóbbi forduló elmaradása, hiszen a legfontosabb a győzelem!

– Hogy érzi magát a válogatottban, hogy viseli a fokozott érdeklődést, és a társai hogyan fogadták a csapatban?
– Kiváló csapatba és családias hangulatba érkeztem, köszönöm a srácoknak és a szakmai stábnak a fogadtatást. Remélem, eredményes időszak lesz ez nekem és a válogatottnak is – mondta Kovács István.

– Bízik a bemutatkozásban, vagy ez az alkalom még csak az ismerkedésé?
– Azért jöttem, mert játszani szeretnék, de ez a szakmai stábon, illetve Egervári Sándoron múlik. Ez a két mérkőzés nagyon fontos a válogatott számára, tehát az elsődleges szempont az eredményesség, és nem az, hogy én most debütálok, vagy sem.

– Az Európa Liga-meccsek tapasztalata elég volt ahhoz, hogy a válogatottnál ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani, mint a bajnoki mérkőzéseken?
– Az Európa Liga is egy rangos nemzetközi sorozat volt, ahol meg kellett magunkat mutatni. Úgy érzem, hogy jól is játszottunk, de a válogatott szereplés a labdarúgás csúcsa, tehát itt mindenféleképpen több kell, minden téren.

– Készültek már a társak a beavatási feladatokkal?
– Mivel egyelőre nem vagyok válogatott, ilyesmi még nem volt. Hogyha majd pályára lépek esetleg, akkor remélem, hogy valami kis apróság lesz, de semmi komoly!

– Mit szól ahhoz, hogy az első behívóját ilyen fontos meccsek előtt kapta?
– Nagyon örülök neki, hogy nem barátságos mérkőzés lesz az első, hanem két nagyon fontos tétmérkőzés. Állok elébe! Ezen a két meccsen tényleg az eredmény lesz az elsődleges, de remélem, lehetőséget kapok.

– Megszerezhető a hat pont ezen a két meccsen?
– A vereséget nem tervezi az ember, úgyhogy mindenféleképpen a hat pont a célunk ezen a két mérkőzésen. Talán a románok elleni első mérkőzés a fontosabb, de ugyanide veszem a törököket is. Mivel hamarosan születésnapom lesz, külön öröm, hogy itt lehetek, de ha nem lesz eredmény, akkor én is csalódott leszek.

– A hétvégén pályára lépett volna bajnoki meccsen, de a forduló elmaradt. Mennyire lehet ez zavaró, vagy befolyásoló tényező?
– Úgy érzem, hogy tényleg jobb lett volna, ha meccsel a lábunkban érkezünk az edzőtáborba, és úgy készülünk a románok elleni mérkőzésre, de ez is ugyanolyan külső körülmény, mint például a zártkapu. Ezektől függetlenítenünk kell magunkat, hiszen a legfontosabb a győzelem!

Olvasói sztorik