NB I

Támadójátékban is fejlődni kell!

Bacsa Patrik szerint megvan a sikerekhez szükséges összhang a csapatnál.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! Regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Jól kezdte az OTP Bank Liga küzdelmeit a DVTK csapata. Sisa Tibor vezetőedző együttese tíz ponttal a hatodik helyen áll a tabellán, három egységgel lemaradva a listavezető Budapest Honvédtól. A borsodiaknak azonban egyelőre kevésbé megy a gólszerzés, mint tavaly, sokkal inkább a biztos védelmükre alapozták eddigi sikereiket. Bacsa Patrik, a klub fiatal támadója a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, mindent megtesznek azért, hogy javítsanak a támadójátékukon. Az előző fordulóban a Siófok ellen gólt szerző játékos hozzátette, remek a hangulat az öltözőben, így minden adott ahhoz, hogy még tovább fokozza teljesítményét a Diósgyőr.

– Jó érzés volt a találatommal győzelemhez segíteni a csapatomat – emlékezett vissza góljára a diósgyőriek húszéves támadója. – A meccs elején kicsit beragadtunk, megfogott minket a siófoki vezetés. Sok volt a pontatlanság a játékunkban. A második félidőben viszont már sokkal jobban játszottunk, és sikerült megfordítani mérkőzést.

– Nem teljesít rosszul a csapat, mégis, mintha még mindig hiányozna valami a játékukból. Ön hogy érzi?
– Van még mit csiszolnunk a játékunkon. Úgy érzem, egyre jobb teljesítményt nyújtunk, de eddig főként a védekezésünkre helyeztük a hangsúlyt. Az alapot ez jelenti, hiszen akkor van esélyünk a győzelemre, ha megússzuk kapott gólok nélkül a találkozókat. Viszont a támadás is fontos eleme a játéknak, most ebben kell javulnunk, vannak még pontatlanságok az előrejátékunkban. Szeretnénk minél hatékonyabb támadásokat bemutatni a szurkolóinknak, és minél inkább dominálni a mérkőzéseken. Többet kell irányítanunk a játékot, hiszen így még jobb eredményeket érhetünk el. Ebbe is több energiát kell fektetnünk az edzéseken.

– Ehhez kell egy jó összhang a csapaton belül. Milyen a légiósok–hazaiak viszony a DVTK-nál?
– Nagyon jó kapcsolatot ápolunk egymással. Egységes csapatot alkotunk, jó a hangulat az öltözőben. A légiós csapattársaink is hamar be tudtak illeszkedni a közösségbe. Ez főleg annak köszönhető, hogy olyan kultúrákból érkeztek hozzánk a külföldi játékosok, ahol az emberek mentalitásába beleivódott a barátságosság, közvetlenség. Ők is ilyenek egytől-egyig, nagyon jól kijövünk egymással.

– Egy ilyen jó csapatszellemmel rendelkező együttesnél lehet tervezgetni. Mit várnak maguktól a szezon során?
– Most következik egy igazi rangadó, a Győri ETO ellen. A bajnokság egyik legerősebb csapatáról van szó, de hazai pályán nem várhatunk el mást magunktól, mint a győzelmet. A Magyar Kupa-sorsolással nem vagyok elégedetlen, az Orosháza ellen nyernünk kell, ha lehet, minél több góllal. Az NB I-ben szeretnénk a lehető legtöbb meccsünket megnyerni. Persze, a maximális cél a bajnoki cím begyűjtése lenne, de a dobogóra kerülés vagy az egy-hat helyek valamelyikének megszerzése sem lenne csalódás, ha ezt kiegyensúlyozott teljesítménnyel érnénk el.

Olvasói sztorik