NB I

Négy gól helyett nulla

A Haladás hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Diósgyőrrel az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 4. forduló
Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK 0-0
Szombathely, 4000 néző. Játékvezető: Kassai
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Halmosi – Rajos (Andorka, 56.), Iszlai – Nagy G., Radó, Búrány (Kalász, 90.) – Kenesei K. (Ugrai, 77.). Edző: Artner Tamás
DVTK: Ribánszki – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Elek Á., Abdouraman – Gosztonyi (Gallardo, 62.), Luque (Tisza T., 65.) – Bacsa, Seydi (Bogáti, 76.). Edző: Sisa Tibor

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kezdés előtt ünnepélyesen köszöntötték id. Szarka Zoltánt, a Haladás olimpiai bajnok kapusát, aki nemrégen ünnepelte 70. születésnapját.

Foghatták a fejüket a szombathelyiek, hiszen az a Kassai Viktor vezette a mérkőzést, aki tavasszal nem adott meg egy szabályos gólt a Haladásnak a Ferencváros elleni meccsen. Ráadásul ezt a hibát a nyári Európa-bajnokságon az Ukrajna–Anglia találkozón is elkövette, sőt szerdán a Svédország–Brazília barátságos meccsen úgyszintén!

A kezdés utáni percekben szerencsére nem ő volt a főszereplő, hanem a diósgyőriek, illetve Rózsa Dániel, a hazaiak kapusa. Veszélyes támadásokkal indított a DVTK, de csakhamar odalett a borsodi mezőnyfölény, és már a vasiak kezdeményeztek. A folytatásban mindkét oldalon adódtak nagy helyzetek, a hangulat és az iram remek volt, de gól nem született.

A második félidőben folytatódott a lendületes, szórakoztató játék, némileg erősödő Haladás-nyomással. Folyamatosan alakította ki ziccereit a házigazda, a borsodiak próbálták tördelni a játékot, húzni az időt. Sorra görcsöltek be a diósgyőriek, talán az erőnlétükkel lehet gond? A várakozásokkal ellentétben meglehetősen egyoldalú volt ez a játékrész, hiszen a DVTK-nak foggal-körömmel kellett őriznie a gólnélküli döntetlent. A küldetés végül sikerrel járt, így a szombathelyiek bánkódhatnak, hiszen a játék képe alapján egyértelműen közelebb álltak a sikerhez. Nyugodtan születhetett volna négy gól ezen a kiváló meccsen, ehelyett nem született egy sem. A találkozó mégsem volt egy nagy nulla, hiszen a játékosok mindent megtettek a közönség kiszolgálásáért, nem látszott meg rajtuk, hogy délután kettőtől, döglesztő kánikulában kellett pályára lépniük.

– Először azzal szeretném kezdeni, hogy a jó isten áldja Szarka Zoli bácsit, aki nekem is volt edzőm, és gyerekkorom óta a példaképem – mondta a Rangadó.hu szakértője, Andorka Gábor, a Haladás egykori kapusa. – Nincs hiányérzetem a gólnélküli döntetlen miatt! Két nagyon jó csapat, irreális időben parádésan egymásnak feszült. Élvezhető, eladható mérkőzés volt, a játékosok mindent megtettek a sikerért. Rendkívül szervezett csapat a Diósgyőr, de ha csak egy kicsi szerencséje lett volna a Haladásnak, akkor megnyeri a meccset. A szerencséért tenni kell, a hazaiak sokat tettek érte, de most így jött össze… Ebben a melegben nem tudni, ki fárad el először. A Haladás jobban bírta a második félidőt, de nem kell szomorkodni a végeredmény miatt. Úgy látom és hallom, hogy a szurkolók is elégedetten mentek hazafelé. A Haladás továbbra is veretlen, és külön felhívnám a figyelmet Búrány Zoltánra, aki üde színfoltja volt az összecsapásnak, és már Siófokon is jól szállt be, hozzátett a csapat játékához.

Olvasói sztorik