NB I

Utánpótlás-képzési igazgató érkezett

Egy elismert belgiumi magyar szakemberrel bővült a DVTK szakmai stábja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kovac Zoltán utánpótlás-képzési igazgatóként a diósgyőri fiatal labdarúgók fejlődéséért, az edzők minőségi munkájáért és a nemzetközi kapcsolatokért lesz felelős – írja a klub honlapja.

1954-ben, Eszéken született, de családjával kétéves korában Belgiumba költözött, ahol később angol-hollandszakos tanári diplomát szerzett

– Magyar származású vagyok, ezért külön örültem, mikor Magyarországról kerestek. Volt ajánlatom több helyről, és egy olyan projektet kerestem, amivel érdemes foglalkozni. Temperamentumomból fakadóan jobban szeretek újat létrehozni, ilyenre pedig Belgiumban már kevés lehetőség adódik – mesélte a szakember. – Egy hónappal ezelőtt kerestek meg Diósgyőrből. Amikor leültem Dudás Hunorral és Szentes Lázárral beszélgetni, akkor azt tapasztaltam, hogy nagyon ambiciózusak, pontos elképzelésük van arról, amit szeretnének, célzottan teszik fel a kérdéseiket, nem általánosságokra, hanem konkrét megoldási lehetőségekre kíváncsiak. Nagyon tetszett ez a beszélgetés, mert azt éreztem, nem egy állásról, hanem fociról beszélgetünk, azt pedig imádom. Végül egy nagy projektet vázoltak fel előttem egy nemzetközi szintű labdarúgó-akadémiáról, ami kihívást jelent, de éppen ez a vonzó benne. Az a célom, hogy olyan játékbeli, viselkedésbeli stílusjegyek alakuljanak ki, ami alapján a játékosaink és a csapataink első pillantásra felismerhetők legyenek. Ehhez négy területet kezelek kiemelten: a mentális, fizikai, technikai és taktikai képzést. A képzéshez segítségül hívjuk a legújabb tudományos módszereket, mérhetővé tesszük a játékosok fejlődését az előbb említett négy területen.

Olvasói sztorik