NB I

Beijesztettek, majd kikaptak

A Diósgyőr odahaza 2-1-re győzött a sereghajtó, továbbra is nyeretlen Siófok ellen az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Diósgyőri VTK – FGSZ Siófok 2-1 (0-1)
Miskolc, 5000 néző. Játékvezető: Berger
Diósgyőr: Ribánszki – Vági, Gal (Nagy T., 70.), Hanek, Gohér – Abdouraman, Elek Á. (Fernando, a szünetben) – Gosztonyi, Bacsa, Luque – Seydi (Gallardo, a szünetben). Edző: Sisa Tibor
Siófok: Heinrich – Kiss Zs. (Mogyorósi, 61.), Nyári T., Fehér Zs., Fejes – Kecskés, Windecker (Gál, 76.) – Pál Sz., Kiss M., Sipos (Molnár M., 68.) – Dajics. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Fernando (54.), Bacsa (67.), illetve Pál Sz. (20.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglepetésre a vendégek kezdtek jobban, és gyors játékosaik révén többször is nehéz helyzetbe hozták a borsodiak védelmét. Egy szabadrúgásból a vezetést is megszerezték, és ez rendkívül görcsössé tette a DVTK játékát. A hazaiak összjátéka akadozott, a kapura semmi veszélyt nem jelentettek, 45 perc alapján a Siófok teljesen megérdemelten vezetett.

A második félidőben a diósgyőriek játéka a spanyol cserejátékosoknak köszönhetően ugrásszerűen feljavult és a sorozatos hazai rohamok két fejesgólhoz vezettek. A Siófok ekkor is ügyesen adogatott, de helyzeteit elrontotta. A DVTK huszáros második félidei teljesítményével rászolgált a győzelemre, kérdés azonban, hogy miért szunyókált a piros-fehér alakulat 45 percen keresztül.

– A második félidőben, egy-nullás siófoki vezetésnél nehéz dolga volt a DVTK-nak, mert ellene mindenki visszaáll, és felállt védelem ellen nagyon nehéz játszani – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Sivák Sándor, az NB II-es Mezőkövesd-Zsóry másodedzője. – Ráadásul Dajics nagyon jó futballista, állandó veszélyt jelent, nem is tudták tartani. Azt nem értettem, hogy Gallardo miért nem kezdett a diósgyőrieknél, hiszen beállása után jól játszott, lendületes és gyors volt, jól cselezett, helyzetbe tudott kerülni. Diósgyőrben egy góllal nehéz nyerni, hiszen egy gól mindig benne van a DVTK-ban. Ha nem akcióból, akkor, ahogy mai is, pontrúgásból!

Olvasói sztorik