NB I

Nem cincognak az egerek

A Haladás és a Diósgyőr vezetőedzője Törökországba utazott, de a klubcsapatuknál sem áll meg az élet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándornak bevett szokása, hogy a válogatott minden külföldi mérkőzésére meginvitál két kollégát. A szövetségi kapitány választása most Szentes Lázárra (Diósgyőr) és Artner Tamásra (Haladás) esett, ők tarthattak a nemzeti csapattal a török túrára. Igen ám, de amíg a közelmúltban előbb a nagy havazás, majd a Románia elleni világbajnoki selejtező miatt szünetelt a bajnokság, addig a most következő hétvégén már ismét teljes fordulót rendeznek az élvonalban, ezért a klubcsapatok általában napi két edzéssel készülnek.

„Ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek” – tartja a közmondás. A Rangadó.hu annak járt utána, hogy változott-e valami Szombathelyen, illetve Miskolcon a szakmai vezető ideiglenes távollétében? Nos, úgy tűnik, semmi…

Székely Tibor, a Haladás másodedzője

– Hogyan zajlik a munka a „főnök” távollétében?
– Artner Tamás útmutatásai alapján dolgozunk, a múlt héten megbeszéltük, mi lesz a program, milyen edzések legyenek, és tartjuk a kapcsolatot smsben, illetve telefonon. Elég régóta dolgozunk együtt, jól ismerjük egymást, tehát tudom, mire gondol.

– A felnőtt, illetve az U21-válogatott miatt számos játékosukat nélkülözik…
– Ezt minden csapat megérezné, de nagyon büszkék vagyunk rájuk, szerintem ennél nagyobb problémánk sose legyen! Ilyenkor az akadémia fiatal játékosaival töltjük fel a keretet.

– Hétvégén, idegenben folytatható a veretlenségi sorozat?
– Erre készülünk, bár tudjuk, hogy a Paks legutóbbi, Honvéd elleni hazai meccse rosszul sikerült, ezért most biztosan javítani szeretne. Megnéztük az U21 válogatott elleni edzőmérkőzésüket, illetve korábbi videókat is. Szeretnénk továbbvinni a jó sorozatunkat, továbbra is fiatalokkal a főszerepben. Az ő felkészítésük a bajnoki meccsekre egy külön dolog, egy nagyon szép edzői feladat.

Bene Ferenc, a DVTK másodedzője

– Hogyan zajlik a munka a „főnök” távollétében?
– A kollégákkal, Vitelki Zoltánnal és Veréb Györggyel átbeszéltük a programot, amelyet egyeztettünk Szentes Lázárral. Az edzések úgy zajlanak, hogy ő megadja az edzésprogramot, mi pedig vezetjük a gyakorlásokat. Nincs semmi változás, a játékosok is ugyanúgy teljes erőbedobással készülnek, mintha a vezetőedző itt lenne.

– Kádár Tamás, Elek Ákos és Rudolf Gergely másfél hétig a válogatottal van. Nagyon hiányoznak?
– Annyiban más, hogy kisebb létszámban edzünk, és taktikai jellegű edzőmeccsnek nincs értelme, hiszen kulcsjátékosaink hiányoznak. Mivel az elmúlt hétvégén nem volt tétmeccsünk, a múlt héten egyébként is más jellegű edzésmunkát végeztünk. A Győr elleni találkozóra a közvetlen felkészülést szerdától tudjuk elkezdeni.

– Csak a győzelemmel lenne elégedett a listavezető otthonában? Esetleg egy döntetlen is sikernek számítana?
– Előre nem tudja eldönteni az ember, mivel lenne elégedett. Természetesen győzelmi szándékkal lép pályára a csapat az ETO otthonában is. Ha a kulcsembereink elkapják a fonalat, jó teljesítményt nyújtanak, és megfelelő lesz a csapategység, akkor Győrben is esélyesek lehetünk a győzelemre. Nincs bennem semmi félelemérzet a hétvégi találkozóval kapcsolatban.

Olvasói sztorik