NB II

Hazacsábítják a Haladás-edzőt!

Szigetszentmiklóson a szombathelyi másodedzőt, Székely Tibort nézték ki a vezetőedzői posztra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sportnapilap internetes oldalán hétfő délelőtt megjelent egy hír, miszerint a Haladástól igazolhat edzőt az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Szigetszentmiklósi TK. Konkrétan Székely Tiborról, a szombathelyi klub élvonalbeli csapatának másodedzőjéről van szó. Vele kapcsolatban érdekesség, hogy idén májusban az FC Ajka is invitálta vezetőedzőnek, de a bakonyiaknak nemet mondott. A Rangadó.hu érdeklődésére szűkszavúan, de rendkívül készségesen megerősítette az SzTK érdeklődését és a tárgyalás tényét, és elmesélte, miért más ez a helyzet, mint a tavaszi.

– Milyen stádiumban van a klubváltásának ügye?
– A Haladástól egyelőre csak arra kaptam engedélyt, hogy tárgyaljak az SzTK vezetőivel, de még semmi konkrétum nincs – magyarázta Székely Tibor. – Szombathelyen pontosítanunk kell a részleteket, amelyeket két nap múlva szeretnék nyilvánosságra hozni. A szigetszentmiklósi megkeresés megtisztelő, történt egy megbeszélés, eljutottunk odáig, hogy szakmai jövőképről beszélgettünk. A Haladás az elmúlt három évben a szívügyem lett, kötődöm a klubhoz, amelynél komoly munka kezdődött el Artner Tamás vezetésével – gondolok itt a fiatalításra –, és én maximális mellszélességgel mellette vagyok. Róla tudni kell, hogy egy nagy Haladás-fan, aki nagyon jót akar, és nagyon jót tesz a klubnak, de eközben sok nehézségen kell keresztülmennie, s én úgy érzem, ebben a folyamatban mellette a helyem.

– Korábban Ajkára is hívták, de abból végül nem lett semmi. Mi változott?
– Annyiban változott a helyzet, hogy a Szigetszentmiklós részéről kitartó érdeklődésről van szó, és ezt a klubot is a szívügyemnek tekintem, hiszen korábban már dolgoztam itt. Idevalósi vagyok, itt élek Szigetszentmiklóson, de élő szerződésem van Szombathelyen, ez bonyolítja a helyzetet. Szakmailag a kialakult helyzet miatt szép kihívás, ezért jutottam el odáig, hogy leültem, és meghallgattam a vezetőket.

A Szigetszentmiklós a szezont Horváth Ferenc vezetőedző irányításával kezdte, de ő idény közben az élvonalbeli Kecskeméthez szerződött, és segítője, Szamosi Tamás is követte őt. Ezt követően ideiglenesen a sportigazgató, Várhidi Péter ült le a kispadra, de a tavaszi szezonra szeretnének végleges megoldást találni a klub vezetői. Az SzTK az őszi szezont a nyolcadik helyen zárta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik