NB II

Vajon ki lesz az SzTK új edzője?

Ifj. Bene Ferenc tárgyalt a vezetőkkel, de végül nemet mondott a felkérésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a múlt héten távozott az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Szigetszentmiklósi TK-Erima vezetőedzője, Horváth Ferenc, aki az élvonalbeli Kecskemét trénere lett, s vele tartott segítője, Szamosi Tamás is. A másodosztályú klub honlapjának közleményéből kiderült, hogy az SzTK vezetése már előrehaladott tárgyalásokat folytat az új edzővel, akit a szerda délelőtti edzés előtt mutatnak be a csapatnak és az érdeklődőknek. Nem elképzelhetetlen, hogy ezt a határidőt végül nem tudják tartani, mert kedden délután átjavították, s immár az szerepel a weboldalon, hogy hamarosan bemutatják…

De vajon ki lehet Horváth Ferenc utódja? A Rangadó.hu úgy értesült, hogy a legutóbb Pápán dolgozó ifj. Bene Ferenc is képbe került. Nos, az érintett megerősítette információnkat.

– Tárgyaltam a szigetszentmiklósi vezetőkkel, szimpatikus a klub és a lehetőség, de úgy döntöttem, nem vállalom a felkérést – nyilatkozta Bene Ferenc. – Amikor szabadon van egy edző, természetesen előfordulnak megkeresések, de konkrétumot egyelőre nem szeretnék mondani, mert az adott klubtól még nem kaptam felhatalmazást. Remélem, egy-két héten belül kiderül, realizálódik-e a lehetőség, de legkésőbb télen szeretnék ismét munkába állni.

Értesüléseink szerint könnyen elképzelhető, hogy hóesés helyett csak lombhullásig kell várnia, hiszen szóba került a neve Szolnokon is, ahol a távozó Romanek János helyett most ideiglenesen Bontovics Ferenc irányít…

De vissza Szigetszentmiklósra, ahol a hírek szerint az NB III Duna-csoportjában szereplő Gabala Krisztiánnal, a Kispest-Honvéd, a Haladás, a Kecskemét, a Békéscsaba, illetve a REAC egykori játékosával tárgyalnak… Talán ő lesz a befutó?! Vagy azok közül valaki, akiről szintén pletykálnak: Gálhidi György (jelenleg csapat nélkül), Bekő Balázs (Budaörs), Vass László (RTK-Vasló)…

De van egy sokkal kézenfekvőbb megoldás! Hiszen a klub sportigazgatója Várhidi Péter, az Újpest legutóbbi bajnokcsapatának mestere, aki az SzTK vezetőedzője volt Horváth Ferenc előtt! Nem lehet, hogy ő ül vissza a kispadra? Megkérdeztük tőle, de nemmel válaszolt.

– Nem semmiképpen nem én leszek a vezetőedző, hiszen én a klub sportigazgatója vagyok – magyarázta a Rangadó érdeklődésére Várhidi Péter. – Annak idején azért vállaltam az edzői posztot, mert a klub érdekei azt kívánták, de meglehetősen összetett feladatok vannak mostanság az egyesület életében, ezért a sportigazgatói tisztséget mindenképpen be kell tölteni, márpedig vezetőedző lennék, ez nem megüresedne. Tehát szóba sem került. Más kérdés, hogy egy-egy edzés vagy mérkőzés erejéig be tudok segíteni. Az edzőkeresésben a szakmai vonalat én képviselem, de a döntés a klub döntése lesz, nem az enyém. Ebben a klubban senki nem dönt egy személyben semmilyen kérdésben, itt csapatmunka van.

A vezetés tehát mindenben közösen dönt, így közösek a sikerek és a balsikerek is. Erre mindig ügyelnek, de vajon sejtik-e már, hogy kire eshet a választásuk?

– Még nincsen kiválasztott, lehet, hogy ezt a hetet még házon belül oldjuk meg – folytatta Várhidi Péter. – Továbbra is az a célunk, hogy minél gyorsabban megtaláljuk az új edzőt. Tárgyalásban vagyunk néhány jelölttel, szeretnénk a lehető legjobb döntést hozni. Picit váratlanul ért mindenkit Horváth Ferenc távozása, nem voltunk rá felkészülve, de nem kapkodunk. Alapos megfontolást igényel a döntés, hiszen az átszervezés miatt ebben az évben kis túlzással sokkal nagyobb feladatok vannak az NB II-ben, mint az élvonalban. Szeretnénk megtalálni a legmegfelelőbb személyt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik