Hírek

Nem tud elégedetlen lenni

Edzője szerint a Lombard egy nagy lépést tett afelé, hogy jó csapat legyen.

Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt hétvége kiesési rangadóján a Lombard FC Pápa 1-1-es döntetlent ért el a Vasas otthonában. Az első félidőben a lelkes angyalföldiek irányítottak, a vendégek ekkor jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva, de egy hajszálpontos lövésnek köszönhetően mégis hátrányba kerültek. Igen ám, de a Vasas-kapus hibája nyomán büntetőhöz jutott a Pápa, amely élt is a lehetőséggel, és első kaput eltaláló lövésével egyenlített. A második felvonásban több gólhelyzet adódott mindkét oldalon, a fővárosiak mezőnyfölénye megszűnt, de újabb találat már nem született.

Az OTP Bank Liga 25. fordulója után a Vasas maradt a kiesést jelentő utolsóelőtti helyen, a két együttes közti hárompontos különbség pedig értelemszerűen megmaradt, mindezek ismeretében nem véletlen, ha a találkozó után a Lombard FC vezetőedzője, ifj. Bene Ferenc volt elégedettebb. A tréner a Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott: az eredménnyel, illetve együttese játékával sem tud elégedetlen lenni!

– A végeredménytől függetlenül mennyire elégedett csapata játékával, taktikai fegyelmezettségével?
– Akaratban, és az általunk elképzelt játék kialakításában többé-kevésbé hozták magukat a játékosok. Akaratban maximálisan, az első tíz percet, negyedórát kivéve – nyilatkozta a Rangadónak ifj. Bene Ferenc. – A játékunk arra épült, hogy egy stabil, alázatos, szervezett védekezésből a Vasas hibapontjait kihasználva, nem csak védekezve, hanem a lehetőségeket kihasználva, megfelelő ritmusban támadva szerettünk volna nyerni. Viszonylag kevés sikeres támadásunk volt és nem tudtunk nyerni. Ebből a szempontból nyilván van hiányérzetem, de azt a sportemberi nagyságot, amit a sérültjeink ellenére a játékosok mutattak, és azt az alázatot, illetve azt a csapategységet csupa nagybetűvel tudom csak említeni.

– Ilyen Vasasra készültek? Megfelelő hozzáállású, jól küzdő, mezőnyfölényben játszó ellenfélre számítottak?
– Maximálisan ilyen Vasasra készültünk, mi többé-kevésbé ugyanazt a szerkezetet játszottuk, amit a múlt héten. Ezt jól kihasználták a hazaiak, mert ahol nyerési pontunk lett volna, ott nem működött, viszont ők kihasználták ennek a hátrányát. Ezt a szünetben némileg szerkezetet váltva rendbe hoztuk, ezáltal kevesebb területe maradt a Vasasnak. A második félidőben nem nagyon volt gólhelyzetük, nekünk viszont két százszázalékos ziccerünk volt. Az a véleményem, hogy egy nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy jó csapat legyünk, a játékosok előtt le a kalappal. Igazán jó csapat majd akkor leszünk, ha ezeket a gólhelyzeteket berúgjuk. Ez a célunk, ezért dolgozunk. Ha hétről hétre egy kicsit tudunk előrelépni, akkor meglehet a bennmaradás, ami a fő cél most.

– Az eredmény egy-egy lett, így a tabellán a helyzet nem módosult jelentősen.
– Itt most nekünk két eredmény volt jó, annak ellenére, hogy győzelemre játszottunk. Azzal, hogy döntetlent értünk el, a Vasastól is elvettünk két pontot, tehát én nem tudok elégedetlen lenni ezzel kapcsolatban. Nyilván, ha a játékot nézzük, akkor sem, de azért nem volt olyan gördülékeny a támadójátékunk, mert ha az lett volna, akkor gólokkal nyerünk.

– A Haladás legyőzése, a Vasas elleni pontszerzés, és azok a pozitívumok, amelyeket említett, azt jelentik, hogy a közös munkában jó úton járnak?
– Egy jó csapatot egy nagyon nehéz periódusban vettem át, amin én nem tudtam változtatni. Ez nagyon bánt. Ha tavasszal kezdődött volna a bajnokság, akkor ez a csapat a nyolcadik-tízedik hely körül állna. Sajnos nem tudunk a legjobb összeállításban pályára lépni. Eddig sem tudtunk, és ezután sem tudunk, mert két játékosunkat is műtik. Ez elkerülhetetlen dolog a labdarúgásban, egyszer-egyszer összejön egy csapatnál. Ez problémákat okoz, de mondom, ha a játékosok ezzel az alázattal és szervezettséggel tudnak futballozni, akkor elegendő pontot kell gyűjtenünk ahhoz, hogy bennmaradjunk, és utána lehet tovább építkezni.

– Mennyire van azonos hullámhosszon a játékosokkal? Ha az öltözőben mond nekik valamit, utána hátat fordít és kijön, akkor mennyire lehet biztos benne, hogy elfogadták, megértették, és a végre is fogják hajtani?
– Maximálisan megadom a tiszteletet minden játékosomnak, a legidősebbtől a legfiatalabbig. Egyetlenegy dolgot nem tűrök, azt kiirtom az öltözőből, ha valaki nem a csapatért tesz valamit, illetve nem tesz meg mindent a csapatért. Úgy gondolom, hogy tisztességesen viszonyulok hozzájuk, és ők is hozzám, és szerintem ez így működőképes.

Olvasói sztorik