Hírek

Munkaügyi félúton a Pápa

Ifj. Bene Ferenc mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa elgondolt szisztémát elsajátítsa a Lombard FC.

Kapcsolódó cikkek

Menekül a kiesés elől a Pápa az NB I-ben! A bakonyiak a téli szünetet az utolsóelőtti helyen töltik, de a tabella hátsó régiójának rendkívül szoros állása miatt jó esélyeik vannak céljuk elérésére. Véber Györgyöt ősszel ifj. Bene Ferenc váltotta a vezetőedzői poszton, de amikor még minden hétvégén bajnoki meccsek voltak, nem akart jelentősen módosítani a csapatjátékon, de a téli szünetben az együttes lassacskán elsajátítja azt a szakmai stílust, amelyet ő képvisel. A bakonyiak sok vetélytársukkal ellentétben nem utazhatnak külföldi edzőtáborba, de a tréner a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a Magyarországon elvégezhető munka maximális feltételei rendelkezésükre állnak.

– Az időjárási körülmények mennyiben módosították az eredeti ütemtervet?
– Két mérkőzésünk elmaradt, először egy szervezési hiba miatt nem lett letakarítva a pálya, aztán pedig az ellenfél a hóhelyzet miatt nem tudott eljönni. Ezektől eltekintve tökéletes állapotú műfüves pályán, illetve szükség esetén csarnokban edzünk – mesélte a Rangadó megkeresése ifj. Bene Ferenc.

– Sok csapat külföldön edzőtáborozik, a Pápa nem. Ez nem jelenthet hátrányt?
– Ha korlátlanok az anyagi lehetőségek, akkor a legoptimálisabb olyan helyen végrehajtani a felkészülést, ahol megfelelő, rendes füves pályák vannak. De ennek is csak akkor van igazán értelme, ha folyamatos, és mindig van alkalom erős ellenfelekkel játszani. Számunkra itthon a Magyarországon elvégezhető munka maximális feltételei rendelkezésünkre állnak.

– Az őszi szezon végén nem akart jelentősen változtatni csapata játékán. Mostanra már elsajátította az együttes azt a szakmai stílust, amelyet ön képvisel?
– Ha az ember pénteken átvesz egy csapatot, és szombaton meccs van, irreális lenne a sorozatmérkőzések előtt felforgatni az addigi rendszert. Nyolchetes felkészülésünk ötödik hétnél vagyunk most, és mindent megteszek annak érdekében, hogy az általam elgondolt szisztémát elsajátítsa a csapat. A munka felénél járunk nagyjából.

– Erősödött a játékoskeret a téli szünetben?
– A távozókról nincs értelme beszélni, hiszen ők a múlthoz kapcsolódnak. Ha az érkezőkkel egy egészséges vérfrissülés végigfut a csapaton, akkor elégedett leszek. Amennyiben az új játékosok megfelelően motiváltak, és minőségi teljesítményre képesek, meghatározó szereplői lehetnek a Lombard Pápa jövőjének. Eddigi hozzáállásukkal és teljesítményükkel maximálisan elégedett vagyok. Természetesen nincs mindenki ugyanolyan állapotban, és a külföldinek nehezebben akklimatizálódnak egy új közeghez, egy új futballkultúrához.

A játékoskeret eddigi változásai
Érkezett: Balogh Balázs (KuPS, finn), Antonio Inutile (finn, Vaasan Palloseura, finn), Szilágyi Péter (Debrecen, kölcsönbe), Tóth Bence (Ferencváros)
Távozik: Ferenczi István (Gyirmót), Giorgi Ganugrava (grúz, Győr, kölcsönből vissza), Germán Tamás (Nyíregyháza), Sander Puri (észt, AE Larissza, görög), Lasa Totadze (grúz, FC Dila Gori, grúz), Varga Gábor (Vasas), Vadims Zulevs (lett, ?)
Olvasói sztorik