Hírek

Mészáros a válogatott bűnbakja?

A debreceni védő a románok elleni gyenge teljesítményével kijátszotta magát a csapatból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatalmas tét miatt nehéz mérkőzésre számít Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a törökök elleni keddi világbajnoki selejtezőn – írja az MTI.

– Hatpontos meccs lesz, mert a két csapat a románokkal kiegészülve egymással rivalizál a csoport második helyéért. A hazai pálya ellenére a törökök vannak nehezebb helyzetben, mert ők egyértelmű győzelmi kényszerrel lépnek pályára – mondta a szakvezető a meccs helyszínén, a Fenerbahce stadionjában tartott sajtótájékoztatón.

A szakvezető úgy véli, csak bravúros szerepléssel tud pontot vagy pontokat szerezni az együttese, mert az ellenfél egyénileg nagyon jó képességű játékosokból áll. Egervári a kezdőcsapatot csak közvetlenül a találkozó kezdete előtt hirdeti ki, s az MTI érdeklődésére azt mondta, arról sem szeretne beszélni, hogy ugyanúgy két csatárral áll-e fel a válogatott, mint pénteken Románia ellen.

Az MTI a hagyományoknak megfelelően közölte a várható kezdőcsapatot, amely már a románok elleni találkozó előtt is pontosnak bizonyult. Eszerint ismét Király Gábor lesz a kapus, Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt és Kádár Tamás marad a védelemben, ám a pénteki találkozón rendkívül gyengén teljesítő Mészáros Norbert kikerül, helyette a győri Lipták Zoltán játszik majd. A Románia elleni selejtezőhöz képest szerkezetet is vált a válogatott, erre Egervári már a hétfő délelőtti, budapesti sajtótájékoztatóján utalt. Ennek jegyében Szabics Imre helyett Varga József játszik. A kezdőcsapat tagja marad Pintér Ádám, Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám.

– Néhány poszton változtathatunk, ez függ a mai edzéstől is, hogy ki milyen fizikális állapotban van – mondta a szövetségi kapitány. Azt viszont kijelentette, hogy a válogatott közössége hamar túltette magát a románok ellen az utolsó pillanatokban elvesztett két ponton, így megfelelő mentális állapotban várja a találkozót, amely kedden (közép-európai idő szerint) 19.30-kor kezdődik.

Szabics Imre a sajtótájékoztatón elmondta, az osztrák Sturm Graz együttesével játszott már Törökországban Bajnokok Ligája-meccset, s az alapján fantasztikus hangulatra számít az arénában. Hozzátette, kellemes emlékeket őriz az összecsapásról, mert döntetlennel zárult, s így mindkét csapat továbbjutott a csoportjából.

– Nem játszottam több mint három hétig, ezért kértem cserét a románok ellen, de ha a kapitány is úgy gondolja, készen állok a következő meccsre – mondta Szabics. Kiemelte: a játék képét nézve, majdnem tökéleteset nyújtottak a románok ellen, akik egy helyzetből szereztek két gólt.

A török szövetség sajtófőnöke szerint nem lesz teltház a csaknem 51 ezer férőhelyes, Isztambul ázsiai részén található Sükrü Saracoglu Stadionban, de már egy nappal a meccs előtt jegyüzérek próbáltak belépőt eladni az MTI tudósítójának…

A magyar válogatott öt meccsen szerzett tíz pontjával a világbajnoki ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött a pótselejtezőt érő második helyen áll a csoportjában úgy, hogy a románokat jobb gólkülönbségével előzi meg. A törökök jelenleg négypontos hátrányban követik a magyar-román párost.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Király – Vanczák, Korcsmár, Lipták, Kádár – Varga J., Pintér Á. – Koman, Hajnal, Dzsudzsák – Szalai

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik