NB I

A Puskás-díjas török

A Galatasaray játékosa, Hamit Altintop már két európai sztárklubban is megfordult, 2010-ben pedig az év gólját lőtte.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kétség kívül Hamit Altintop a legnagyobb név a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre készülő török keretben, hiszen a középpályás már két európai sztárklubban, a német Bayern Münchenben és a spanyol Real Madridban is futballozott, illetve a 2008-as Európa-bajnokságon is pályára lépett. A Rangadó.hu most bemutatja a Puskás-díjas bombázó pályafutását.

Hamit Altintop 1982. december 8-án született az akkor még a Német Szövetségi Köztársasághoz tartozó Gelsenkirchenben. A német-török kettős állampolgárságú játékos profi pályafutását 2000-ben kezdte a szülővárosához közeli Wattenscheidben egypetéjű ikertestvérével, a később szintén a válogatottságig jutó Halil Altintoppal együtt.

2003-ban a Schalke 04 is felfigyelt rá, új csapatával pályára léphetett a Bajnokok Ligájában is. 2004. február 18-án Dánia ellen debütált a török válogatottban, ahol 78 alkalommal szerepelt és nyolcszor volt eredményes. 2007-ben a korszak hegemón német klubjához, a Bayern Münchenhez igazolt, ahol hatalmas gólokkal vetette észre magát. A bajorokkal kétszeres bajnok lett, és 2010-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott.

https://www.youtube.com/watch?v=biJcwzzhz3E

A válogatottal részt vett a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságon, ahol egészen az elődöntőig masíroztak, de ott éppen a németek állították meg őket, egy végletekig kiélezett összecsapáson. Hamit Altintop szerezte 2010 legszebb gólját egy szöglet utáni kapáslövésből Kazahsztán ellen, amiért megkapta a Puskás-díjat.

2011 nyarán a Real Madridba igazolt, de csak elvétve kapott szerepet, igaz, sokáig sérüléssel bajlódott. Tavaly nyáron továbbállt, és a török sztárklubban, a Galatasaray-ban folytatta pályafutását, ahol eddig 21 bajnokin lépett pályára az idei szezonban.

Olvasói sztorik