NB I

A törököknek nincs veszítenivalójuk

Király Gábor ófelszabadult, rohamozó ellenfélre számít kedden este.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Király Gábor szerint a törököknek nincs vesztenivalójuk, így teljes elszántsággal rohamozhatnak kedden a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtezőn, amely közép-európai idő szerint 19.30-kor kezdődik Isztambulban – írja az MTI.

A magyar kapus a repülőtéren az indulás előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón kiemelte, a riválisnak ez az utolsó esélye, hogy versenyben maradjon a csoport második, pótselejtezőt érő helyéért, azaz szinte bizonyos, hogy rendkívül nagy lendülettel kezdi majd a számára sorsdöntő találkozót. Úgy vélte, a magyar csapatnak türelmesnek kell maradnia, s a kínálkozó lehetőségeket kíméletlenül értékesíteni kell ahhoz, hogy sikerüljön elhozni a három pontot Törökországból.

Az 1860 Münchenben légióskodó hálóőr hangsúlyozta, bár kellemetlen, hogy a románok az utolsó pillanatban egyenlítettek pénteken, de a legfontosabb, hogy a nemzeti együttes a döntetlennel is megtartotta második pozícióját.

Hajnal Tamás arról beszélt, a románok ellen 2-2-re végződött meccs első nagy csalódása után, reálisan értékelve a találkozót, abból kell erőt merítenie a csapatnak, hogy a 90 perc során jobban játszott, mint ellenfele. Szerinte ebből a szempontból közelítve a helyzetet önbizalom-növelő volt a románok elleni találkozó, még ha fájdalmas is, hogy a vendégek a 92. percben egyenlítettek.

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a válogatott kiváló közössége átsegítette az „apatikusabb állapotba” került játékosokat, immár mindenki százszázalékosan a következő feladatra koncentrál, és nem a múlton rágódik.

A török válogatottról a szakvezető megjegyezte, hogy sok változás volt a keretében az őszi, budapesti találkozóhoz képest, amelyen csapata 3-1-re győzött.

A magyar válogatott megérkezését követően elfoglalja szállását, majd Egervári közép-európai idő szerint 18 órától tart edzést a játékosoknak a keddi találkozó helyszínén, azaz a Fenerbahce stadionjában.

29 éve nyertünk Isztambulban

Legutóbb tavaly októberben a Puskás Ferenc Stadionban találkozott a magyar és a török csapat, s bár a vendégek szereztek vezetést, Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese fordított és végül 3-1-re győzött, s ezzel 22 éves nyeretlenségi sorozatot szakított meg.

Ugyanakkor Isztambulban legutóbb 29 éve diadalmaskodott a magyar válogatott. Amennyiben ezt a rossz szériát is sikerülne megszakítania, komoly előnyre tenne szert a törökökkel szemben, s valószínűleg a harmadik helynél hátrébb nem végezhetne a sorozatban. Ezzel szemben egy hazai győzelemmel a törökök újra beszállanának a második helyért zajló versenyfutásba.

A keddi játéknapon a százszázalékos teljesítménnyel éllovas holland csapat a román együttest fogadja, míg az észtek az andorraiakat.

A D-csoport állása:

1. Hollandia 15 pont

2. Magyarország 10 pont (12-7)

3. Románia 10 pont (10-6)

4. Törökország 6 pont

5. Észtország 3 pont

6. Andorra 0 pont

A csoport keddi programja

18 óra: Észtország–Andorra, Tallinn

19.30: Törökország–Magyarország, Isztambul