Hírek

Kétszer vezettünk, ez pozitívum

Király Gábor úgy érzi, a magyar válogatottnak meg kellett volna tartania a 2-1-et a románok ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor a Telkiben rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón azt fejtegette, talán nem lenne szerencsés, ha olyan kapus védene a magyar válogatottban a Románia elleni, rendkívül fontos világbajnoki selejtezőn, aki a közelmúltban három hetet kihagyott sérülés miatt. Bogdán Ádámra gondolt, akit végül ki is hagyott a csapatból, helyette a posztján válogatottsági rekordernek számító Király Gábor kezdett, aki ráadásul a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

A német 1860 München légiósa végig magabiztosan védett, bár nagy bravúrt nem kellett bemutatnia, mindig jókor volt jó helyen. A tizenegyest nem háríthatta, bár a lövés irányát érezte, az utolsó percben szerzett román gólnál pedig tehetetlen volt. A 2-2-es döntetlennel végződő mérkőzés után Király Gábor úgy vélekedett, hogy a történtekből le kell vonniuk a tanulságokat, és pozitív tapasztalatokkal kell Törökországba utazniuk.

– Már megint nem sikerült! Vajon miért?
– A románoknak szerencse is kellett az utolsó percekben, hiszen a labda ide-oda pattogott, végül Chipciu lába elé pattant, aki kihasználta a lehetőséget. Próbálom mindig a pozitívumot kiszűrni a mérkőzésekből: kétszer vezettünk a románok ellen, akik ráadásul felszállóágban vannak, nagyon egységes csapatot alkotnak.

– A román tizenegyes előtti szituációt lesállás előzte meg, a második góljuk előtt pedig szabálytalankodtak Varga Józseffel szemben…
– A játékvezető nem így ítélt, tehát el kell fogadnunk, hogy kettő-kettő lett a mérkőzés – vélekedett Király Gábor.

– A végén hiányzott a koncentráció?
– Mindenki koncentrált volt, de a végén sok dolog összejött a gólnál… Elöl megvoltak a helyzeteink, akadtak kontralehetőségink, úgy érzem, a kettő-egyet meg kellett volna tartanunk. Reméljük, a törökök ellen nem lesz ilyen. Velük szemben előny, hogy már játszottunk ellenük, tehát testközelből ismerjük őket. Mindenből le kell vonni a tanulságokat, és pozitív tapasztalatokkal kell kimenni. Addig még van egy-két nap, hogy kijavítsuk a hibáinkat.

Olvasói sztorik