Hírek

Nevetségesen gyenge románok

A szombati sajtó élesen bírálja a válogatottat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román sajtó szerint csak a szerencsének köszönheti a román válogatott, hogy a Magyarország elleni, zártkapus világbajnoki selejtezőn sikerült döntetlent kiharcolnia. A sportújságok élesen bírálják Victor Piturca szövetségi kapitány csapatának budapesti teljesítményét.

„Csodás döntetlen született, aranypontot mentettünk az utolsó percben” – ezzel a címmel számolt be a mérkőzésről a Gazeta Sporturilor. A lap szerint a vébéselejtezőn a magyarok domináltak fizikailag, a hazai labdarúgók elszántságukat egyszerű megoldásokra váltották a játékban. A cikkíró úgy értékeli, hogy Románia továbbra is előnyben van a D-csoport második helyének megszerzéséért vívott harcban, hiszen hazai pályán mérkőzik majd két fő riválisával, Magyarországgal és Törökországgal.

A Pro Sport című napilap szerint Románia a hajrában „menekült meg”, s ennek köszönhetően 32 éve veretlen Magyarországgal szemben. Az újság szerint Alexandru Chipciu, az egyenlítő gól szerzője „hőssé vált” a hosszabbításban – derül ki az MTI lapszemléjéből.

Az Adevarul című országos napilap szerint a Steaua Bucuresti középpályása hozta vissza Romániát a selejtezőcsoport második helyéért való küzdelembe. A lap idézi a román szakembereket, akik egyetértenek abban, hogy válogatottjuk gyengén játszott, s örülhet a döntetlennek, amire már senki sem számított.

Román elemzők főként amiatt bírálták Victor Piturcát, hogy a második játékrészben Gabriel Torjét cserélte le ahelyett, hogy a szerintük gyengén játszó Bogdan Stancut hívta volna le a pályáról, illetve bírálták Dorin Goiannak, az olasz Spezia légiósának a kezdőcsapatba nevezését, aki többször hibázott a mérkőzés során.

A Cotidianul.ro portál szerint Románia „nagy szégyentől” menekült meg Budapesten. A portál szerint a „szerény képességű” magyar válogatottal szemben a románok „nevetségesen gyengén” játszottak.

A magyarok kedden Törökországgal találkoznak Isztambulban, míg a románok Amszterdamban a hollandokkal csapnak össze.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!