NB I

Állandó tűzben kell égnünk

A listavezető Győri ETO vezetőedzője, Pintér Attila szerint az a csapat nyer péntek este, aki jobban alkalmazkodik a zártkapuhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyakunkon a Magyarország–Románia zártkapus világbajnoki selejtező! Egy ország várja kíváncsian, sikerül-e a csoda, a magyar válogatottnak több mint húsz év után vajon sikerül-e megvernie a románok legjobbjait. A Rangadó.hu megkereste az OTP Bank Liga listavezetőjének vezetőedzőjét, Pintér Attilát, aki szerint sok fog múlni azon, melyik gárda alkalmazkodik jobban ahhoz a zavaró tényezőhöz, hogy nem lesz nézők a Puskás Ferenc Stadionban.

– Azt, hogy melyik csapat esélyesebb, vagy melyik nem, el kell felejteni. Sajnos játszottam már zártkapus mérkőzésen, és egy ilyen létfontosságú összecsapáson nagyon fontos lesz, hogy a srácok hogyan tudják magukat felpörgetni – magyarázta a Győri ETO mestere, Pintér Attila. – Állandó tűzben, és megfelelő hőfokon kell égniük a játékosoknak. Ezt nagyon nehéz lesz végig fenntartani, hiszen nem lesz ott a közönség, amely pluszerőt tudna adni. A játékon és az eredményen túl a játékosoknak ezt is fel kell tudniuk dolgozni. Majd kiderül, hogy ez a pályán sikerülni fog-e. Biztos vagyok benne, hogy ez sorsdöntő momentuma lehet a mérkőzésnek, és higgyék el nekem, hogy ez nagyon nem könnyű.

– Mik lehetnek a román csapat erősségei, vagy éppen gyenge pontjai?

– Ezt a találkozót egy Újpest–Fradi meccshez lehet hasonlítani. Egy igazi rangadó lesz, ahol kevésbé számít, hogy bárki a ranglistán milyen pozíciót foglal el. Úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak meg van az esélye arra, hogy megnyerje ezt az összecsapást. A mérkőzés végkimeneteléhez nagyban hozzá fog járulni, hogy melyik együttes tud jobban alkalmazkodni ahhoz, hogy nem lesznek szurkolók. Bízom benne, hogy ez a magyar csapatnak fog jobban sikerülni, hiszen a gárdában benne van, hogy ezt a román válogatottat megverje. Azt is fel kell tudni mérni, hogy ez borzasztó nehéz lesz nézők nélkül.

– Mit tippelne, ki fog nyerni?
– Soha nem szoktam tippelni, bízom abban, hogy a magyar válogatott sikeresen veszi a péntek esti mérkőzést.