Hírek

Lezárják a fél kerületet a meccs miatt

Komoly változások a fővárosi tömegközlekedésben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Délutántól késő estig a Puskás Ferenc Stadion és az Ötvenhatosok tere környékén közúti forgalomkorlátozásokra kell számítani, emellett a tömegközlekedés több járata sűrűbben, illetve módosított útvonalon közlekedik a zártkapuk mögött megrendezendő Magyarország–Románia világbajnoki selejtező miatt.

13-24 óra között a rendőrség lezárja:

• a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között,
• az Istvánmezei utat,

• az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között,

• a Thököly utat a Dózsa György út és a Stefánia út között,

• a Szabó József utcát az Istvánmezei út és a Thököly út között,

• a Cházár András utcát a Thököly út és az Istvánmezei út között

16-24 óra között lezárják:

• a Stefánia utat is lezárják a Thököly út és a Hungária körút között

17-24 óra között lezárják:

• a Műcsarnok mögötti egyirányú átkötő utat,

• az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti egyirányú átkötő út között

A közleményben azt javasolták a gépkocsival közlekedőknek, hogy a stadion környéki zárás miatt a Hungária körút, Kerepesi út irányában kerüljék el a lezárt útszakaszokat.

A tömegközlekedést érintő változásokról a BKK közleményében azt írták: a várhatóan nagyszámú érdeklődőt vonzó, Ötvenhatosok terén elhelyezett kivetítő kényelmesebb megközelíthetősége érdekében sűrűbben közlekednek a földalattik, és a 79-es trolibuszok is szükség szerint gyakoribb indulással, ezen felül meghosszabbított üzemidővel közlekednek.

A 20E és a 30-as, 30A és 230-as buszjáratok szintén sűrűbben indulnak. A lezárásokkal összefüggésben 16 óra és várhatóan 23 óra között a 77-es trolibusz helyett, módosított útvonalon autóbuszok közlekednek.

A közlés szerint a rendőrség egyes lezárások elrendelését a résztvevők számától teszi függővé. Ha szükségesnek ítélik a Thököly út forgalmának teljes lezárását, az 5-ös, 7-es, 7E, 173-as és 173E jelzésű autóbuszokat a Thököly út, Dózsa György út, Ajtósi Dürer sor, Stefánia út, Thököly út útvonalra terelve közlekedtetik.

Amennyiben a rendőrség úgy dönt, hogy lezárja az Ifjúság utat és a Stefánia utat, akkor a 75-ös trolibusz a Dózsa György úttól a 79-es trolibuszok útvonalára terelve, a Keleti pályaudvar (Garay utca) végállomáshoz közlekedik.

Olvasói sztorik