Hírek

Cigányozással vádolják az edzőt!

Ami „odaát” a szurkolóknak a zászlóégetés, az a sportsajtónak az otromba torzítás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu többek között számos játékost és edzőt megszólaltatott ezen a héten a péntek esti, zártkapus magyar-román világbajnoki selejtezővel kapcsolatban. Köztük volt az NB III-as Vecsés FC szakmai igazgatója, Gendúr László is, aki korábban 12 éven keresztül dolgozott külföldön, volt a román Bihor Oradea, a Salonta FC és a Sportul Studentesc másod-, illetve kapusedzője is.

A vele készített interjúnk egyik bekezdését átvette a libertatea.ro oldal is, de egészen elképesztő formában köszönnek vissza az edző szavai: „Ötezer román és román cigány lesz Budapesten”!

Gendúr László természetesen semmilyen formában nem említett cigányokat az interjúban, s ennek megfelelően a Rangadó.hu-n nem is jelent meg ilyesmi. Íme, az edző román szurkolókra vonatkozó szavai:

„Pont most jövök hazafelé Romániából, és olyan híreket hallottam, miszerint körülbelül ötezer román szurkoló érkezik pénteken a fővárosba. A stadionba biztos nem jutnak be, úgyhogy nagy kérdés, hogy vajon hova is igyekeznek. Egyébként Romániában olyan visszhangja van a meccsnek, hogy nekik is nagyon rossz, hogy nézők nélkül rendezik az összecsapást. Sajnálom, hogy zártkapus lesz a mérkőzés, hiszen így olyan lesz, mint egy edzőmeccs. A stadionban csak az edzők és a játékosok hangját lehet majd hallani, és ez borzasztó.”

Hogy a románoknak miért érdekük, hogy szítsák a tüzet a pénteki esti zártkapus vébéselejtező előtt, azt nem tudjuk, de a sportsajtó szintjén körülbelül olyan ez az eltorzított idézet, mint a bukaresti szurkolók részéről a hétfői, kolozsvári zászlóégetés…

Úgy tudjuk, Gendúr László egy ügyvéd segítségével helyreigazítási kérelemmel fordul a román internetes laphoz.

A román szurkolói szövetség (ASR) egyébként bejelentette, hogy nem szerveztek csoportos utazást Budapestre.

Olvasói sztorik