NB I

Masszívak és agresszívak voltak

A Ferencváros csatára, Böde Dániel a közelmúltban testközelből tapasztalhatta, milyen a román stílus.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Már egy hete csak a románra gondolok mindíg…” – írná a költő, ha ma is élne, és érdekelné a foci. Bár a foci, konkrétan a magyar válogatott, még konkrétabban a péntek esti, Románia elleni zártkapus világbajnoki selejtező mostanság mindenkit érdekel, nem túlzás azt állítani, hogy egy hete csak erre gondol, erről beszél, ezt várja az ország.

Ennek ellenére a válogatott sajtótájékoztatóján az orosz FK Krasznodar középpályása, Koman Vladimir azt mondta, ugyanúgy készül erre a meccsre is, mint a többire, és a kezdés előtti pillanatokat sem fogja túlizgulni.

A Ferencváros csatára, Böde Dániel a legutóbbi mérkőzésen, Fehéroroszország ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban. A mostani kerettagok közül neki van a legfrissebb emléke a románokról…

– Mennyi esélyt lát arra, hogy pályára lép a románok ellen?
– Egervári Sándor nyilván azért hívott meg, mert úgy gondolja, hogy tudok segíteni a válogatottnak – mondta Böde Dániel. – Nagyon jól érzem magam a csapatban, hiszen ez egy remek társaság. Bízom benne, hogy lehetőséget kapok, és játszani fogok, de ezt nyilván a meccs-szituáció is befolyásolja.

– A Ferencváros játékosaként a közelmúltban pályára lépett a Steaua Bucuresti ellen. Milyen jellegű ellenfél volt a román csapat?
– Felkészülési mérkőzés volt, amelyből komoly következtetéseket nem lehet levonni. Masszív, agresszív futballt játszottak, ennek ellenére nyerni tudtunk, remélem, ezt pénteken a válogatott is meg tudja ismételni.

– Stabil kezdőként hogy készül a románok elleni meccsre?
– Nem tudom, hogy kezdő leszek-e, nem olyan biztos, de ugyanúgy készülök erre a meccsre is, mint az eddigiekre – mondta Koman Vladimir. – Nem szoktam túlizgulni a mérkőzéseket, illetve a kezdés előtti pillanatokat sem. Mindenki tudja, hogy mi a dolga a pályán, ha mindenki így készül, szerintem akkor tudjuk a legjobb teljesítményt nyújtani csapatként. Bízunk benne, hogy sikerrel zárjuk ezt a két találkozót, s ezzel fenntartjuk az esélyt, hogy kijussunk a világbajnokságra.

– Vajon a románok támadni fognak, vagy beállnak védekezni?
– Arra számítok, hogy inkább védekezésre fognak alapozni, de nem tudom, mit válthat ki belőlük, hogy nem lesznek nézők. Lehet, hogy emiatt megpróbálnak támadni, de azt gondolom, hogy inkább védekezni fognak, megvárják, hogy mi próbáljuk megoldani a mérkőzést, és ők meg kontratámadásokkal hárítani

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik