NB I

„Van elég törlesztenivalónk!”

A pénteki válogatott meccs előtt mindenki találgat. A Rangadó.hu-nak nyilatkozó fociőrültek konkrét eredményjóslattal is előrukkolnak!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki válogatott meccs előtt egy nappal mindenki találgat. Van, aki nagy meglepetésben gondolkodik és nagyarányú hazai győzelemben, van, aki az utcai balhékra kíváncsi, de vannak olyanok is, mint a Rangadó.hu-nak nyilatkozó fociőrültek, akik konkrét eredményjóslattal is előrukkolnak. Sőt, interjúalanyaink között van olyan is, aki perzsa származása ellenére is nagyon drukkol a magyar csapatnak és mellesleg győzelmet vár.

Nagy Iván, a hvg.hu munkatársa, miután megkapta a Rangadó.hu kérdését, egyből felment körülnézni a román sportlapok honlapjaira.

– A főcímben közölték a legtöbb helyen: nemcsak a bukaresti Rapidot büntették zártkapus meccsre azért, mert Kolozsváron egyik szurkolójuk magyar zászlót égetett, hanem azonosították névvel, címmel magát a tettest is, aki börtönbe is kerülhet. Mindezt alig 48 óra alatt. Magyarországon ehhez képest még mindig nem tudjuk, kik azok, akik miatt zárt kapuk mögött játszunk pénteken a románokkal – mondta lapunknak Nagy, majd hozzátette: – Az MLSZ viszont nem nyomoz, és nem büntet, hanem nyilvános meccsnézést hirdet, ráadásul nem például a már amúgy is bontásra váró Albert-stadionban, ahol lehetett volna ugyanúgy koncert, kivetítő, közösségi érzés. Nem, a magyar futball vezetői az utcára viszik az embereket, oszt lesz, ami lesz. Miként nem hallottunk egyetlen szót arról sem, hogy megpróbálták-e lebeszélni a Puskás stadion mellett gyülekező, fas…khm… szélsőséges, radikális zenekarokkal hangoló ultrákat: hagyják már ezt a fenébe! ’Nem vagyunk rasszisták és ultranacionalisták’ – írta közleményben a Rapid szerdán. Hogy a magyarok milyenek… Erre térjünk vissza péntek este. Ami a meccset illeti, maximálisan optimista vagyok: talán összehozunk egy döntetlent.

Nádori Péter igazi drukker, nem nagyon akarja agyonelemezni a történéseket.

– Előre semmit nem gondolok erről. Leülök, megnézem, ordítok. És remélem, nyerünk – foglalta össze tömören érzéseit a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnöke. – Mint mindenki, én is aggodalommal figyelem, hogy akik elvben a legjobb embereink, azok még mindig nem futották be azt a pályát a klubcsapataikban, amit mindannyian szeretnénk. Koman például szerintem potenciálisan egy nagyon jó játékos, mondjuk Wilshere szintje, nem tudom, miért egy orosz középcsapatban kell kínlódnia. És hát azért Gera Zoltán nélkül nehéz lesz, bár volt ez a csapat jó olyankor is, amikor nem játszott.

Amikor arra kérjük, tippeljen, a következőket mondja: – Tippem három-null ide, gólszerző: Varga, Gyurcsó, Bogdán. Gyurcsó a nyolcvanadik percben fog beállni és hét perccel később rúgja a gólt. És szerintem a románok ellen, az utolsó percben, kettő-nullnál alap, hogy a kapussal kell rúgatni a tizenegyest! Van elég törlesztenivalónk.

Begi Lotfi, a tavaly Eurovíziós Dalfesztiválra katapultált Compact Disco tagja elmondása szerint „nagyon nagy focirajongó”.

– Ha a válogatott csapat itthon játszik, akkor még a meccsekre is ki szoktam menni! Perzsa származású vagyok, de egyéves korom óta itt nőttem fel, szóval a magyar címer a válogatott mezen fontos dolog számomra is. Szerencsére a magyar válogatott mostanság nem játszott Iránnal (legalábbis a felnőtt csapat nem), mert ha így lenne, akkor bajban lennék, hogy kinek is szurkoljak. De a közeljövőben ez is előfordulhat, hiszen Magyarország a világbajnokságra jutásért játszik pénteken a románokkal. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, és sajnos minden olyan pluszt elvesztett a csapat a zártkapus meccsel, amit a hazai pálya előnye adhatott volna. Én mindig azt szoktam mondani, hogy a közönség a tizenkettedik játékos a pályán! Sajnálatos, hogy a politika és a rasszizmus még mindig jelen van a stadionokban, ez kétségtelen, de úgy gondolom, hogy a nemzeti tizenegy túl szigorú büntetést kapott! Én személy szerint egy kiegyensúlyozott meccsre számitok, hiszen a két csapat fiatal játékosokból áll, akik már nagy nemzetközi tapasztalattal is bírnak – mondta a Rangadó.hu-nak a focirajongó zenész, aki nem fukarkodott a tippel sem: „kettő-egyre győzünk!”

Olvasói sztorik