NB I

Egervári: Készen állunk a bravúrra

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a támadóharmadban a románok fölé kerekedhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Csongrádfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön Telkiben rendezték az utolsó sajtótájékoztatót a pénteki Magyarország–Románia világbajnoki selejtező előtt. Egervári Sándor szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, szerinte csapata készen áll a bravúrra!

– Természetesen győzelmet várunk ezen a hatpontos mérkőzésen, különösen azért, mert olyan riválissal találkozunk, amely szintén esélyes az első vagy a második hely megszerzésére a csoportban – idézi a szakvezetőt az MTI.

Egervári hozzátette, a hazai pálya előnyét annak ellenére szeretnék kihasználni, hogy a mérkőzést a nemzetközi szövetség büntetése miatt zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani. Hozzátette, úgy látja, a játékosok jól reagálnak a helyzetre, fizikálisan és mentálisan egyaránt erősek, ráadásul a keret mind a 24 tagja egészséges és bevethető.

– Úgy gondolom, szükségünk volt a találkozó előtt erre a négy napra a megfelelő felkészüléshez – nyilatkozott a kapitány. Úgy véli, a magyar csapat a támadóharmadban jobb, mint pénteki ellenfele.

Egervári kitért a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfői összecsapásán történtekre, a magyar zászló elégetésére, illetve az annak nyomán megfogalmazott bocsánatkérésre, amelyet a román szövetség juttatott el a magyar szövetséghez. A szakvezető szerint a gyors reakció arra utal, hogy a románok szerint is fontos a sportszerű légkör. Hozzátette, a magyar együttes nem háborúra, hanem sportszerű küzdelemre készül. Egervári hangsúlyozta, hogy nem a két ország közötti gyűlöletkeltés a cél, bár néhány száz szurkoló ezt próbálta gerjeszteni.

Hajnal Tamás, a válogatott középpályása a sajtótájékoztatón elmondta, eddig két alkalommal elemezték a románok játékát, a szakmai stáb részletes, mindenre kiterjedő munkát végzett, így ismerik az ellenfél erősségeit és gyengéit.

– Sajnáljuk, hogy ezúttal nem lesz olyan fokozott a hangulat a Puskás Stadion lelátóján, mint amilyet korábban megszoktunk, de mi arra törekszünk, hogy ennek ellenére győztesen hagyjuk el a pályát – utalt a FIFA zártkapus büntetésére a VfB Stuttgart légiósa.

Hajnal hozzátette, klubjával az Európa Ligában az olasz Lazio ellen is zárt kapuk mögött kellett pályára lépniük, de úgy érzi, ezzel együtt is fel tudtak pörögni, ottani tapasztalatait pedig most a nemzeti csapatnál igyekszik hasznossá tenni.

Olvasói sztorik