NB I

„Nem szabad lenézni a románokat!”

Három egykori szövetségi kapitányunk véleménye a pénteki világbajnoki selejtezőről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken rendezik a Magyarország-Románia világbajnoki selejtezőt, ezért folytatjuk ennek a kiemelten fontos mérkőzésnek a felvezetését. Ezúttal három sokat bizonyított honi edzőt, korábbi szövetségi kapitányokat kértünk meg, mondják el véleményüket az összecsapásról.

Glázer Róbert 1991-ben négy mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, így pontosan tudja milyen érzés szövetségi kapitánynak lenni.

– Úgy gondolom, háromesélyes a mérkőzés, főleg annak tükrében, hogy nem lesznek ott a szurkolók egy szerintem jogos döntés után. Semmiképpen nem szabad lenézni a románokat, akik ugyan nincsenek olyan megítélésben, mint mondjuk a kilencvenes években, de csapatként jól funkcionálnak. Úgy gondolom, közel azonos szinten van a két csapat. Nagyon örülök neki, hogy Egervári Sándor így összerakta a magyar válogatottat, jó látni, hogy ilyen irányba mennek a dolgok. Érzelmi szempontok miatt azt mondom, hogy egy góllal nyerünk – vélekedett a jelenleg a balatonfüredi utánpótlásban dolgozó Glázer Róbert.

Románia ellen ugyen nem, de Törökország ellen már dirigálta a magyar válogatottat 2006-ban Bozsik Péter, aki manapság az NB III Duna-csoportjában szereplő Sárisáp-TASK vezetőedzője.

– Valóban egy hatpontos összecsapás lesz a pénteki, hiszen a csoportban a második hely sorsáról fog dönteni a románok elleni mérkőzés. Nagyon feszült lesz a hangulat, annak ellenére is, hogy nézők nélkül rendezik ezt a selejtezőt. Az fog érvényesülni, aki jobban tudja függetleníteni magát a körülményektől. Az biztos, hogy kis különbség lesz a csapatok között – magyarázta Bozsik Péter.

Jelenleg az MTK csapatát vezeti sikerre az NB I-ben, de 1987-ben öt mérkőzésen a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt a 73 éves szakember, Garami József.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de bizakodó vagyok, mert az elmúlt mérkőzéseken láthattuk, hogy fel tudja szívni magát a magyar válogatott, és produkált jó eredményeket. Bízom benne, hogy ez most is így lesz, és megszerezzük a három pontot, mert most ez a legfontosabb. Sajnálatra méltó, hogy egy ilyen presztízsű mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni, hiszen egészen biztosan teltházas meccs lett volna. Azt a hangulatot, ami normál esetben lett volna, nem lehet semmivel sem helyettesíteni – árulta el Garami József.

(címlapkép: vidi.hu)

Olvasói sztorik