NB I

Tornát nyert a Ferencváros

Az FTC 2-1-re győzött a román Steaua Bucuresti ellen, ezzel megnyerte a spanyolországi tornát.

Kapcsolódó cikkek

Impact Cup, nemzetközi felkészülési torna
Ferencvárosi TC – Steaua Bucuresti (román) 2-1 (1-1)
Marbella, Spanyolország
FTC: Jova – Jovanovics, Besics (Batik, 86.), Junior Fell, Sváb – Otten, Csukics – Jenner (Perics, 43.), Gyömbér, Somalia – Böde
Steaua: Stanca (Cojocaru, a szünetben) – Rapa, Szukala, Pintilii, Chipciu – Latovlevici, Chiriches, Rusescu, Bourceanu – Popa, Nikolics
Gólszerzők: Somalia (25.), Csukics (60.), illetve Chipciu (18.)
Kiállítva: Nikolics (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ukrán Dinamo Kijev legyőzését, valamint a svájci FC Basel elleni döntetlent követően az Impact Cup döntőjében a Steaua Bucuresti ellen lépett pályára a spanyolországi Marbellán edzőtáborozó Fradi. Ricardo Moniz vezetőedző délelőtt a torna fináléjától függetlenül edzést vezényelt a játékosoknak.

A klubok előzetesen megegyeztek abban, hogy melyik csapat milyen színű mezben játszik majd, a román együttes azonban nem a korábban megadott szerelésben futott ki a pályára – tudósít az FTC honlapja.

A 18. percben Chipciu lépett ki teljesen üresen, rávezette Jova Leventére a labdát, majd a kapus fölött a hálóba lőtt (0-1). A 25. percben Csukics baloldali lövése megpattant, így a labda éppen a hosszú oldalon érkező Somaliához került, aki laposan a kapuba lőtt (1-1). A 60. percben Böde Dániel fejelte le emberét egy felívelés után, így Csukics csaphatott le a labdára a tizenhatoson belül, és közelről a kapuba passzolt (2-1).

A 67. percben emberelőnybe került a Ferencváros, mert Nikolics lerántotta Csukicsot, majd átgázolt rajta, ezért a Steaua játékosát kiállították. Ezúttal – ellentétben a Basel-meccsel – a kiállított játékos helyére nem állhatott be másik futballista. Kisvártatva Jova Levente nagy bravúrja kellett ahhoz, hogy megmaradjon a magyar előny: Chipciu lőtt kapásból, hat méterről, a román kísérlet ráadásul megpattant Jovanovicson, a kapus azonban így is védeni tudott.

Újabb gól nem született, így a Fradi 2-1-es győzelmet aratott, és hét ponttal megnyerte az Impact Cup-ot.

Olvasói sztorik