NB I

Fradi: hátrányból döntetlen

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a svájci FC Basel ellen a spanyolországi edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – FC Basel (svájci) 2-2 (0-2)
FTC: Jova – Jovanovics (Perics, 85.), Besics, Junior Fell, Bönig (Sváb, 40.) – Otten, Csukics (Orosz M., 85.) – Jenner, Zeravica (Somalia, a szünetben), Alempijevics – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Csukics (72.), Böde (85.), illetve El Nenny (44.), D. Degen (45.)
Kiállítva: Dragovics (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta a spanyolországi Marbellán edzőtáborozó Ferencváros csapata, amelynek aktuális ellenfele, a svájci FC Basel még versenyben van az Európa Ligában. Az időjárás ezúttal kegyes volt a játékosokhoz, akiket 20 fok és gyönyörű napsütés várt – tudósít a klub honlapja.

A 33. percben Mark Otten öngólt vétett, de a holland védőt hátulról keményen meglökték, így a játékvezető – jogosan – érvénytelenítette a gólt. A 43. percben tizenegyeshez jutott a Basel: Stocker esett el magától Besics mellett. Streller büntetőjét Jova Levente nagy bravúrral megfogta, majd a kipattanót is védte, ezt követően El Nenny azonban már a kapuba lőtt (0-1). A svájciak gyorsan növelték az előnyüket: D. Degen kapott szép labdát, majd jobb oldalról Jova felett a kapuba emelt (0-2).

A 67. percben egy kakaskodás miatt Csukics és Dragovics is sárga lapot kapott. A svájciak futballistájának ez a második ilyen figyelmeztetése volt, így a játékvezető kiállította őt. Ez azonban mindössze annyit jelentett, hogy Dragovics helyett másnak kellett folytatnia az összecsapást, emberelőnybe tehát nem került az FTC.

A 72. percben Somalia kapott remek kiugratást a jobb oldalon, a brazil támadó középre játszott, ahol Csukics érkezett, és tíz méterről a léc alá vágta a labdát (1-2). A 85. percben egy szöglet után Böde Dániel fejelt a kapuba (2-2).

Videoton-henger, kétszer is

A Videoton FC szintén a spanyolországi Marbellán edzőtáborozik. A fehérváriak eddig két mérkőzést játszottak. Előbb az El Palo ellen nyertek 17-0-ra, majd az UD Marbellát verték 9-1-re. Mindkét együttes a spanyol negyedik ligában szerepel…

Olvasói sztorik