NB I

„A zártkapu egy tragédia!”

A korábbi válogatott futballisták közül Lázár Pál, Farkas I Balázs és Bárányos Zsolt is bízik a magyar sikerben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyre közeledik a pénteki magyar-román világbajnoki selejtező, amely kapcsán a Rangadó.hu számos egykori válogatott játékost, szövetségi kapitányt, edzőt megkérdezett már, hogy vajon mit tippelnek a sorsdöntő összecsapásra. Nem is olyan régen még a válogatott alapembere volt Lázár Pál is, aki ezúttal nem kapott meghívót Egervári Sándor szövetségi kapitánytól. A debreceni születésű védő stabil tagja volt a Videoton bajnokcsapatának, akkor került be a válogatottba is, majd Törökországba szerződött. A Samsunspornál azonban nem jöttek be a számításai, és félévig csapat nélkül maradt, majd télen Pécsre szerződött. A 25 éves labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődére elárulta, bízik a magyarok sikerében, és azt is hozzátette, minél előbb szeretni visszakerülni a nemzeti együttesbe.

– Nagyon remélem, hogy nyernek a magyarok, és úgy gondolom, erre minden esély meg is van – kezdte a hatszoros válogatott védő. – Jó a csapatszellem, egységes a gárda, és jól fel van készítve a rendkívül fontos pénteki meccsre. Nagyon bizakodó vagyok, és azt érzem, ha nehezen is, de meglesz a három pont.

– Bizonyára szívesen ott lenne a társakkal…
– Természetesen az a célom, hogy minél előbb visszakerüljek. Most még nem jött el az ideje, de remélem, hogy minél hamarabb rászolgálok a teljesítményemmel arra, hogy a kapitány meghívjon.

– Mit szól ahhoz, hogy zártkapus lesz a mérkőzés?
– Mindig jól esik, ha az embert több ezren támogatják a lelátókról. Gondolom, teltház lett volna, és bizonyos szituációkban ez segítséget nyújtott volna. Egyszer a Videoton színeiben a Diósgyőr ellen játszottunk egy zártkapus bajnokit, de akkor a stadionon kívül voltak szurkolók, szóval az jó érzés volt, de nyilvánvalóan más üres lelátók előtt játszani. A viszony azonban egyenlő lesz, hiszen a románok számára is ugyanúgy zártkapus lesz a meccs. Véleményem szerint így is esélyesként lépünk fel, és meglehet a győzelem.

A Rangadó megkereste a négyszeres válogatott Farkas I Balázst is, aki jelenleg az NB II-es Mezőkövesd együttesében futballozik. A rutinos középpályás bízik benne, hogy fordulhat a kocka, és végre javítani tudunk a románok elleni mérlegen.

– Azon meccsek egyike következik, amelyeket az utóbbi tíz-tizenöt évben a magyar csapat mindig elbukott. Abban bízom, hogy most fordul a kocka, és mentálisan erősebb lesz a mostani gárda, mint a korábbiak voltak – magyarázta a Videoton két évvel ezelőtti bajnokcsapatának kapitánya. – Azt kijelenthetjük, ha pénteken nem nyer a válogatott, akkor elveszti az esélyét a világbajnoki részvételre. Nem nagyon ismerem a román együttest, nem láttam őket játszani az elmúlt öt-hat évben, de a futballkultúrájukat ismerve úgy gondolom, hogy harcos, néha már-már durva ellenfél lesz. Mentálisan erősek szoktak lenni, de bízom benne, hogy most másképpen alakul, annak ellenére is, hogy a nemzeti együttesünk felkészülése sem volt zökkenőmentes. Van tapasztalom a zártkapus meccsekkel kapcsolatban, ez egy tragédia. Nem is tudom elképzelni, hogy válogatott szinten ez hogyan fog lezajlani.

Bárányos Zsolt hatszor ölthette magára a nemzeti együttes szerelését. A jelenleg a Nyíregyháza Spartacus csapatában szereplő 37 éves középpályás a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, óriási hátrány lesz, hogy a magyar csapatnak nélkülöznie kell a hazai szurkolók biztatását.

– Számunkra csak a győzelem elfogadható, mindenki tisztában van a találkozó súlyával, és hogy mennyire fontos lenne a három pont megszerzése – magyarázta Bárányos. – Nagyon sokat fog számítani, hogy a szurkolókat elvették tőlünk, pláne, hogy az utóbbi időben a jó eredmények hatására rengeteg néző ki szokott látogatni a válogatott meccsekre. Szerintem a románoknak sokkal könnyebb lesz így játszaniuk. Nagyon nehéz lesz, de egy egygólos győzelemnek is mindenki nagyon örülne. A román keret picit erősebbnek tűnik, de biztos vagyok benne, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni. Reméljük, hogy a tehetséges fiatalokból álló magyar együttes le tudja győzni a románokat.

Olvasói sztorik