Hírek

Beregszászon is közösen szurkolnak

A Kárpát-medencei magyar futballszurkolókkal való szolidaritás és együttérzés jeleként Beregszászon is közösen nézik a drukkerek a Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőt pénteken – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t Magyarország beregszászi konzulátusa, amely részt vesz az esemény szervezésében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kárpátaljai magyar szurkolókat is mélyen megrendítette a nemzetközi szövetség (FIFA) döntése, amelynek értelmében zárt kapuk mögött játsszák a mérkőzést. Ennek nyomán Magyarország beregszászi konzulátusa úgy döntött, hogy – a helyiek kezdeményezését támogatva – részt vállal a közös meccsnézés megszervezésében Beregszászon. A tervek szerint a találkozó közös megtekintése mintegy 200 szurkoló részvételével egy helyi étteremben történik, ahol a magyar diplomáciai testület is képviselteti magát.

A közös mérkőzésnézés előtt a résztvevőket Tóth István főkonzul köszönti Magyarország beregszászi konzulátusa nevében, majd a magyar szövetség (MLSZ) képviselője tart tájékoztatót a magyar labdarúgás helyzetéről.

A mérkőzés szünetében tombola-sorsolást és adománygyűjtést szerveznek a közeli Zápszony magyar tannyelvű iskola osztálytermeinek felújítására. Egy magát megnevezni nem kívánó vállalkozó 12 pár kapuskesztyűt, valamint a tavalyi ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság hivatalos labdáját ajánlotta fel a Puskás Akadémia hallgatóinak.

A rendezvényt támogatják a történelmi egyházak vezetői és helyi vállalkozók, akik ezzel a programmal hagyományt szeretnének teremteni a magyar kisebbség körében. Fontosnak tartják azt is, hogy így fejezzék ki összetartozás-érzésüket az egyetemes magyarsággal.

A konzulátus munkatársai teljesen természetesnek tekintik, hogy részt vesznek a magyar szervezetek által rendezett történelmi, kulturális, oktatási és hagyományőrző összejöveteleken.

Olvasói sztorik