Hírek

Bizakodik a román sajtó

„Szeressétek Romániát, tiszteljétek Magyarországot!”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román sajtó nagy bizakodással várja a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki-selejtezőt, amit péntek este rendeznek zárt kapuk mögött a Puskás Ferenc Stadionban – írja az MTI.

A Pro Sport című román sportújság szerint a magyar zászló elégetése (az eset a hétfői CFR Cluj – Rapid Bucuresti bajnokin történt) indulatokat szított a magyar fővárosban, ezért a stadion körül szélsőséges tüntetésekre kerülhet sor. A lap azt írta, olyan információk is keringenek, miszerint 500 román utazik Budapestre azzal a céllal, hogy „háborúzzon” az ellenfél szurkolóival. A címlapon ez olvasható: „Szeressétek Romániát, tiszteljétek Magyarországot!” Cikkükben azt írják, szép, ugyanakkor veszélyes a magyar-román meccs körüli feszültség.

A Gazeta Sporturilor című sportújság az esős időjárást emelte ki helyszíni tudósításában, és azt írta, hogy a Puskás Ferenc Stadion gyepszőnyege a román válogatott edzése után „szántóföldhöz” hasonlított, ami egyébként igaz is… A román futballszakemberek többsége elvárja a román csapattól, hogy győzzön. A lap megszólaltatja Mircea Lucescut, az ukrán Sahtar Donyeck edzőjét, Bölöni László és Jenei Imre egykori román szövetségi kapitányokat, akik úgy vélik, hogy a román játékoskeret valamivel jobb, mint a magyar, ezért a vendégeknek nagyobb esélyük van a győzelemre.

Az Adevarul megszólaltatta Gheorghe Hagi 125-szörös román válogatottat, aki szerint ha Románia legyőzi Magyarországot, akkor az első helyért fog küzdeni a selejtezőcsoportban. A legendás játékos egyébként a helyszínen tekinti meg az összecsapást, akkreditált újságíróként.

A Jurnalul National című napilap azt emelte ki tudósításában, hogy Victor Piturca román szövetségi kapitány óvatos, és egy döntetlennel is megelégszik. Az újság tudósításának a „Háború és béke” címet adta, utalva ezzel arra, hogy a stadionban csend lesz, mivel zárt kapuk mögött zajlik a találkozó, Budapest utcáin viszont nagy lesz a zsivaj.

A román szurkolói szövetség (ASR) egyébként bejelentette, hogy nem szerveztek csoportos utazást Budapestre.

Olvasói sztorik