Hírek

Nem múlt el balhé nélkül

Összetűzés volt a Dózsa György úton, rendbontás nélkül távoztak az Ötvenhatosok teréről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Összetűzés tört ki a magyar-román mérkőzés után a szurkolók és a rendőrök között a budapesti Dózsa György útnál felállított színpad előtt pénteken késő este, míg az Ötvenhatosok teréről rendbontás nélkül távoztak a közös meccsnézésről a szurkolók.

Az MLSZ által az Ötvenhatosok terére szervezett közös meccsnézésre mintegy négyezer ember gyűlt össze, miközben szurkolók egy másik csoportja a Puskás Ferenc Stadion melletti Dózsa György úton felállított színpadnál koncerttel várta a mérkőzés kezdetét, szintén több ezren. A résztvevők közül többen magyar, székely és árpádsávos zászlókkal érkeztek. Ez utóbbi eseményt a Jobbik támogatta.

A meccs után összetűzés tört ki a szurkolók és a rendőrök között a Dózsa György úti színpad előtt. A szurkolók közül néhányan sörösüvegekkel dobálták a rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója este fél tizenegy körül.

A szurkolók betörték egy rendőrautó hátsó szélvédőjét, a rendőrök sorfallal terelték a metrómegálló felé a tömeget, amelyből több embert kiemeltek. A Syma csarnok előtt is üvegekkel dobálták a rendőröket a szurkolók. Később újabb rendőri egységek érkeztek a Puskás Ferenc Stadion környékére, a Dózsa György útra.

Este 11 után nem sokkal a tömeg oszlani kezdett. A Dózsa György úti viharos jelenetekkel szemben az Ötvenhatosok teréről csalódott hangulatban, de rendbontás nélkül távoztak a szurkolók.

A rendőrség összesen 13 személyt állított elő pénteken. Hét embert garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el. Két férfit pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése, egy személyt közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, egy személyt garázdaság, egy másikat jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, egy embert pedig személyigazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő a rendőrök.

A főváros közrendjét, közlekedését fennakadás nélkül garantálta a rendőrség szakszerű, arányos és határozott intézkedésének köszönhetően – áll a közleményben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik