Hírek

Varázsütés után kiütés

Őze Tibor szerint nagyon érdekes, változatos meccset játszott a törökök ellen a magyar válogatott, amely jobban jött ki a fordulópontokból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott kedd este 3-1-re nyert Törökország ellen, világbajnoki selejtezőn, a Puskás Ferenc Stadionban, így csoportjában a pótselejtezőt jelentő második helyen tölti a téli szünet időszakát. A Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor a helyszínen tekintette meg a találkozót, amelyről szokás szerint részletes szakmai elemzést készített. Az MLSZ Grassroots-menedzsere kiemelte, a szerencsés első magyar gól elhitette a játékosainkkal, hogy van keresnivalójuk, s átvették az irányítást az addig teljesen fölénk kerekedő riválissal szemben.

Kettő az egyben

Nagyon érdekes meccs volt, és nem csak amiatt, mert nyertünk. Olyan, mintha két mérkőzést láttunk volna kilencven perc alatt – kezdte értékelését Őze Tibor, a Nyíregyháza, a Diósgyőr és a Kispest-Honvéd egykori vezetőedzője. – Az első magyar gólig, tehát nagyjából huszonöt percig nem sok okunk volt az örömre, a törökök teljesen uralták a játékot, amely leginkább a magyar térfélen folyt. Alig mentünk át a másik oldalra, köszönhetően a két szélsőhátvédjüknek – különösen a baloldalinak –, akik rendkívül támadófelfogásban játszottak, Emre Belözoglu mélységből nagyon jól irányította a csapatot, a két ék pedig állandó mozgással próbált helyzeteket kialakítani.

A varázsütés

Altintop szabadrúgása alig ment fölé, aztán a másik kapu előtt Hajnal Tamásnak is volt egy próbálkozása majdnem ugyanarról a helyről, az viszont hat méterrel célt tévesztett. Ez tökéletesen mutatta a két csapat addigi teljesítménye közötti különbséget. A magyarok sok apró szabálytalansággal próbálták megtörni ellenfelük lendületét, de a törökök egy mintaszerű akció után gólt rúgtak. És itt jött a varázsütés, mert a mieink egy kicsit megzavarodtak, de a törökök ezt nem használták ki, majd pedig jött Koman Vladimir gólja, amely nagy kapushibának köszönhető. Szerencsénk volt, bár lövésből lesz a gól, de ez inkább beadás volt. Mindegy, a lényeg, hogy ez megváltoztatta a mérkőzés addigi képét. Gólt tudtunk rúgni egy teljesen fölénk kerekedő csapatnak, ez pedig elhitette a játékosainkkal, hogy van keresnivalójuk, s átvették az irányítást. Mélységből többször beindult Kádár Tamás, jól teljesített Koman is, illetve Hajnal is nagyon jól mozgatta a csapatot.

A kiütés

A kapott gól után öt-hat perccel Szabics Imre elkezdett melegíteni, tehát érezte a kapitány is, hogy nagyon egyedül van elöl Szalai Ádám. Szerencsére a Koman-gól megváltoztatta a játék képét, felszakadt egy gát, innentől kezdve sokkal több támadást vezetett a magyar válogatott. Pátkai Máté becserélése jó döntés volt, hiszen jó formában van, és a mozgékonyságára nagy szükség volt. Mintaszerű akcióból jött a második gól, innentől pedig a törökök egyértelműen megzavarodtak, nagyon sok labdát vesztettek a középpályán, a magyarok labdaszerzése ugrásszerűen javult. A törökök a türelmüket is elvesztették, idegesebbek lettek. A tizenegyes, és a harmadik gól végképp feltüzelte a magyar csapatot, de az ellenfelet is, utána nagy erőket mozgósítottak, de nálunk megint jött két nagyon jó csere. A jól játszó Komant, majd Hajnalt is lecserélte a kapitány, utóbbi nem indokolt, de szükségszerű volt. A mezőny legjobbja távozott, de kellett egy védekező középpályás a csapatba.

Ezúttal a törökök hódoltak be

Két óriási török helyzet következett, és legyünk őszinték, Pátkai szabálytalansága büntetőt ért volna. Bogdán Ádám egy alkalommal óriási bravúrral védett, innentől pedig már eldőlt a mérkőzés. A kilencvenedik percben egy szimbolikus jelenet játszódott le a pályán: egy magyar szabadrúgás előtt Bogdán már nem nagyon ment a labdáért, de az ellenfél egyik játékosa odavitte neki, és letette elé, kvázi behódoltak a törökök. Nagyon érdekes, változatos meccset láttam, amelyen a fordulópontokból jobban jöttünk ki. Szerencsésen alakultak a dolgok, de nagyon sokat tettek is ezért a mieink. Kiváló csapategységben nagyon jó játékot nyújtottak, gyönyörű futballeste volt, amelyen Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs hiányát nem érezte meg a társaság. Hogy ez feltámadás vagy sem, azt majd eldönti a március, akkor már úgyis közel lesz a húsvét…

Olvasói sztorik