Hírek

A jubiláló Hajnal győztes gólja

A magyarok Hajnal Tamás góljával 1-0-ra nyertek Észtország otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Világbajnoki selejtező, D-csoport, 3. forduló
Észtország–Magyarország 0-1 (0-0)
Tallinn, 3500 néző. Játékvezető: Liani (izraeli)
Észtország: Pareiko – Sisov, Rähn, Morozov, Kruglov – Puri (Mosnikov, 69.), Oper, Kink (Vunk, 87.), Lindpere – Ojamaa (Purje, 52.), Vassiljev. Szövetségi kapitány: Tarmo Rüütli
Magyarország: Bogdán – Varga J., Juhász R., Mészáros N., Kádár – Korcsmár (Elek Á., 61.) – Koltai (Gyurcsó, 84.), Gera (Szabics, 79.), Hajnal, Dzsudzsák – Szalai. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Gólszerző: Hajnal (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnoki selejtező harmadik fordulójában gyorsan vezetéshez juthatott volna a magyar csapat, a győri Koltai Tamás azonban közvetlen közelről a kapu mellé fejelt. A mezőnyben ugyan fölényben futballozott Magyarország, de nagy helyzetet nem igazán tudott kidolgozni, míg az észtek a magyar védelem néhány apróbb megingását használhatták volna ki, ám a kapu előtt rendkívül határozatlanok voltak.

A fordulást követően szinte azonnal gólt szerzett a magyar együttes: az ötvenedik válogatottságát ünneplő Hajnal Tamás egy szöglet után gyönyörűen tekerte a kapu jobb oldalába a kipattanó labdát. A vezetés tudatában magabiztosabbá váltak a magyarok, és könnyen növelhették is volna az előnyüket, de Szalai Tamás lövését védte az észt kapus. A folytatásban kissé visszahúzódott a magyar válogatott, az észtek támadásaiból viszont hiányzott a kreativitás. Az Egervári-csapat a hajrában néhány kontrával veszélyeztetett, ugyanakkor Oper a 87. percben elképesztő helyzetben hibázott. A végeredményt Szalai állíthatta volna be, de egy az egyben nem tudta kicselezni az észt kapust.

A magyar válogatott – amely így hat ponttal a százszázalékos hollandok és románok mögött a harmadik helyen áll a csoportban – kedden a románoktól hazai pályán vereséget szenvedő török csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

Fájó tény, hogy a magyar csapat elveszítette két meghatározó játékosát, Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland ugyanis is begyűjtötte második sárga lapját a selejtezősorozatban, így eltiltás miatt kihagyják a keddi találkozót.

Egervári Sándor a mérkőzést követően elmondta, hogy egy rendkívül fegyelmezett észt csapatot sikerült legyőzni, amely több helyzetet is elpuskázott, ugyanakkor a védekezésre komoly energiákat fordított.

– Örömmel láttam, hogy az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Ezzel a győzelemmel versenyben tartottuk magunkat, és ez jó alapot biztosít a keddi összecsapásra – szögezte le a szövetségi kapitány.

A D-csoport további tudnivalói

Hollandia–Andorra 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Van der Vaart (7.), Huntelaar (15.), Schaken (50.)

Törökország–Románia 0-1 (0-1)
Gólszerző: Grozav (45.)

Az állás: 1. Hollandia 9 pont (9-1), 2. Románia 9 pont (7-0), 3. Magyarország 6 pont, 4. Törökország 3 pont, 5. Észtország 0 pont (0-6, 6. Andorra 0 pont (0-12)

A 4. forduló programja (október 16. kedd)

Andorra–Észtország, Andorra La Vella, 19 óra

Románia–Hollandia, Bukarest, 20 óra

Magyarország–Törökország, Puskás Ferenc Stadion, 20:30

Olvasói sztorik