Hírek

Belül nincs feszültség

Gera Zoltán szerint inkább kívülről próbálnak feszültséget szítani a válogatott körül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Észtország és Törökország elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keretének tagjai közül az elmúlt hétvégén egy játékos szerzett gólt külföldi klubcsapatában: Gera Zoltán az angol WBA színeiben talált be a QPR ellen, a birminghamiek így 3-2-re nyertek – írja az MLSZ honlapja.

A játékos elárulta, azért szaltózott hétvégi gólja után, mert korábban azt sütötték rá, hogy öregen, fájós térddel nem meri kockáztatni a megszokott gólörömöt. Ez volt a csattanós válasz! A WBA edzője azt mondta neki, hogy a Liverpool elleni meccsen szerzett gólja után visszaesett a teljesítménye, hiányolta a dinamizmust a játékából, ezért került néhány hétre a cserepadra.

– Elfogadtam az edző döntését, ő felel a csapat szakmai munkájáért. Nagy a konkurencia a keretben, nem egyszerű bekerülni a kezdőbe – vélekedett Gera Zoltán, aki optimistán tekint az észtek elleni válogatott meccs elé. – A válogatott jól szokott reagálni a kudarcokra. Előfordult már, hogy kellemetlen vereség után a következő meccsen azonnal javítani tudtunk. Én most is ezt várom a csapattól.

A válogatottat övező elvárásokról Gera Zoltán elmondta, a kerettagok klubcsapataikban hétről hétre eredménykényszerben lépnek pályára, hozzászoktak ahhoz, hogy nyomás alatt kell teljesíteniük.

– Benne van a pakliban, hogy nem szerepelünk jól a soros selejtezőkön, de nem erre készülünk, az elvárások egész biztosan nem bénítják meg a csapatot – magyarázta a 33 éves csapatkapitány. – Nincs feszültség a csapaton belül, ezt inkább érezhetően kívülről próbálják gerjeszteni. Érthető, hogy a hollandok elleni meccsek után mindenki le van törve, de a profi világ arról szól, hogy a lefújás után már a következő feladatra kell koncentrálni. Nagyon jó, hogy hétről hétre bajnokik vannak a válogatott meccsek között, mert ez új kihívásokat jelent a kerettagoknak, melyekből erőt lehet meríteni a következő időszakra.

Olvasói sztorik