Hírek

Negatív élmény a holland meccs

Szalai Ádám szerint is erősödne a válogatott Huszti Szabolccsal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szalai Ádám három gólt lőtt az elmúlt négy fordulóban a német Bundesligában, így nem meglepő, hogy Egervári Sándor ismét meghívta a válogatott keretbe a Mainz magyar légiósát. A csatár örülne Huszti Szabolcs visszatérésének, de azt is tudja, nincs pótolhatatlan ember – derül ki a Magyar Hírlap interjújából.

– Természetesen jól érzem magam, és szerencsére a csapat is jól szerepel. Kettőt megnyertünk a legutóbbi három bajnokiból. Ez nagyszerű, s büszke vagyok arra, hogy magyar futballistaként a világ egyik legerősebb bajnokságában folyamatosan játéklehetőséget kapok – kezdte Szalai Ádám.

– Ez célzás lenne a legutóbbi Hollandia elleni válogatott selejtezőre, ahol végig a cserepadon üldögélt, de nem kapott lehetőséget?
– Kétségkívül negatív élmény volt számomra az a mérkőzés. Olyan dolog történt ott meg velem, ami korábbi pályafutásom során soha sem. A meccset követően reméltem, hogy történik valamilyen beszélgetés a szövetségi kapitánnyal, Egervári Sándorral, de hiába vártam erre. Aztán abban bíztam, hogy felhív telefonon, de ez sem történt meg. Ezek a dolgok rosszul estek.

– Tényleg elgondolkodott azon, hogy lemondja a válogatottságot?
– Soha sem mondtam le, és meg sem fordult a fejemben ez a gondolat. Egyszerűen nagyon magam alatt voltam akkor, a vereség is fájt és a tétlenség is. Végig arra vártam, hogy a kapitány szóljon: Ádám, beállsz.

– Az észtek ellen talán már ott lesz a pályán. Mit vár ettől és a következő, törökök elleni világbajnoki selejtezőtől?
– Talán senki sem haragszik meg rám, ha azt mondom, jelen pillanatban még a bajnokság következő fordulójára készülök. A Düsseldorf lesz az ellenfél, és a Bundesligában minden mérkőzés szörnyen nehéz, tehát nagyon kell koncentrálnunk. Ha majd túl leszek a bajnokin, és utazom Telkibe a válogatott edzőtáborába, onnantól kezdve pedig már csak az észtekre és a törökökre fogok koncentrálni.

– Gondolom, ha hazajön, leülnek a kapitánnyal megbeszélni a történteket.
– Igen. Remélem, hogy kapok lehetőséget arra Egervári Sándortól, hogy négyszemközt átbeszéljük a hollandok elleni meccsen történteket. Mert nem tudom, mit rontottam el. Hiszen néhány nappal korábban Andorrának még gólt is lőttem.

– Ha azt kérdem, hogy reálisnak tartja-e az észtek és a törökök ellen hat pont begyűjtését, akkor mit mond erre?
– Szeretném, ha így történne. Távol áll tőlem, hogy beleszóljak Egervári Sándor válogatási módszerébe, de szerintem, ha Huszti Szabolcs is a keret tagja lenne, akkor erre tényleg minden esélyünk meglenne. Bár azt is tudom, hogy egy nemzeti válogatottban pótolhatatlan ember nincs. És ez mindenkire vonatkozik.

Olvasói sztorik