Hírek

Szalai Ádám szerződést hosszabbított

Rövidebb volt számára az előző szezon a megszokottnál, de hosszú kihagyása után is kulcsembere volt a német Mainznak.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Tavaly januárban szenvedett súlyos térdsérülést Szalai Ádám, s az operációja után egy teljes évet kellett kihagynia. A Mainz támadója számára az előző szezon első fele teljes egészében a rehabilitációval telt, első mérkőzését január végén játszhatta. Egy év kihagyás után azonban nagyon jól szállt be, gólokat rúgott, gólpasszokat adott, s újra játszhatott a válogatottban, ahol ugyancsak eredményes tudott lenni – áll az MLSZ honlapján.

A támadó elmondta, a Mainz keretében nyolc csatár vár bizonyítási lehetőségre, edzéseken gyakran előfordul, hogy két-három támadónak külön kell gyakorolnia. Ez is mutatja, hogy rendkívül nehéz bekerülni a kezdőcsapatba, nem kis dolog, hogy magyar játékosként, egy év kihagyás után folyamatos játéklehetőséget kapott. Tavasszal 12 mérkőzésen volt kezdő, háromszor cserélték be, és három góllal hálálta meg a bizalmat. A Mainz a szezon nagy részében stabil középcsapat volt, végül a 13. helyen zárt.

Friss hír, hogy klubja két évvel, 2015-ig meghosszabbította szerződését.

Szalai is ott lesz a világbajnoki selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzésen a magyar válogatottban, amely augusztus 15-én a Puskás-stadionban Izrael ellen játszik. És ott volt a szerdai Haladás–Mainz felkészülési meccsen is (1-2), amelyen kezdőként kapott lehetőséget, és a 67. percig volt a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik