Hírek

Válogatottságot ér a győri remeklés

A kerethirdetéskor kiderült, a szövetségi kapitány reagált a Győri ETO kiváló bajnoki szereplésére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte az észtek és a törökök elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretet – írja az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott október 12-én Tallinnban az észtekkel, négy nappal később a Puskás Ferenc Stadionban a törökökkel mérkőzik. Egervári Sándor kijelölte a keretet, amelyben Pátkai Máté személyében egy válogatott újonc is helyet kapott. A hazai bajnokságot vezető győri együttesből Lipták Zoltán, Takács Ákos és Koltai Tamás is tagja az együttesnek. A zaragozai Pintér Ádám egyelőre feltételesen került be az együttesbe, amennyiben felépül a jövő hétfőn kezdődő összetartásra, pályára léphet a soros selejtezőkön.

– Takács Ákos a védelemben, Pátkai Máté a középpályán mutatott kiváló formát az elmúlt hetekben, ezért szavaztam bizalmat nekik – indokolt a kapitány. – Vanczák Vilmos és Laczkó Zsolt egyelőre nem bevethető műtétjük után, Priskin Tamás izomsérülés miatt hiányzik, Rudolf Gergely pedig még nem tudott pályára lépni a Diósgyőrben, ezért továbbra sem számíthatunk rá. Pintér Ádámról jó hírek érkeztek, ő már panaszmentes a sérülése után, s ha a következő egy hétben is az marad, akkor hétfőn csatlakozik a kerethez.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol), Király Gábor (1860 München, német), Megyeri Balázs (Olimpiakosz, görög)

Védők: Varga József (Debrecen), Takács Ákos (Győri ETO), Mészáros Norbert (Debrecen), Juhász Roland (Anderlecht, belga), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen, norvág), Lipták Zoltán (Győri ETO), Kádár Tamás (Roda JC, holland), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)

Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőr), Gera Zoltán (WBA, angol), Koman Vladimir (FK Krasznodar, orosz), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart, német), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, orosz), Gyurcsó Ádám (Videoton), Koltai Tamás (Győri ETO), Szakály Péter (Debrecen), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza, spanyol)

Támadók: Szalai Ádám (Mainz, német), Németh Krisztián (Roda JC, holland), Szabics Imre (Sturm Graz, osztrák)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik