Hírek

„Többet nem rúgok bűntetőt!”

Szasa Sztevanovics szerint hiba volt elvállalnia a tizenegyest, a csapatot azonban képesnek tartja az aranyéremre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem akármilyen fiesztát rendezett a Győri ETO péntek délután. Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában hazai pályán 6-0-ra elpáholták a Pápát, beállítva ezzel a klubrekordot, hiszen sorozatban hetedik bajnoki győzelmét aratta a listavezető. A kisalföldi gárda csapatkapitánya, Szasa Sztevanovics a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egy kis elkeseredettség azért dolgozik benne, hiszen a mérkőzés végén kihagyott egy büntetőt. A 38 éves kapus képesnek tartja csapatát arra, hogy a bajnokság végén is az első helyen álljon, és akkor már nyugodt szívvel fejezné be profi karrierjét.

– Gondolta a volna a meccs előtt, hogy ennyire simán megverik a Pápát?
– Megmondom őszintén, többet vártam a Lombardtól, az utóbbi időben azért többen is megszenvedtek ellenük, valamint például Marics érkezésével a támadójátékuk is jelentősen javult. Ennek ellenére ezen a meccsen indiszponáltnak tűntek, mi pedig kihoztuk a maximumot magunkból és magabiztosan nyertünk – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére Szasa Sztevanovics.

– A végén azonban tizenegyest hibázott!
– A közönség nyomására álltam oda, de kicsit átfutott az agyamon, hogy Szűcs Lajosnak eléggé megalázó lehet ez, ami miatt rosszul éreztem magam, és még akkor is így lett volna, ha gólt szerzek. Nem lett volna szabad elvállalnom, meg is bántam már. Az biztos, hogy többet nem rúgok bűntetőt. Ezt a feladatot inkább meghagyom Koltai Tamáséknak.

– Mi a győri siker titka?
– Egymásért harcolunk. A pályán és a pályán kívül is számíthatunk egymásra, ami nagyon sokat jelent. Ráadásul vannak olyan játékosok, akik képesek gólokat szerezni, és a védelmünk is nagyon összeállt. A bajnokság elején kicsit beragadtunk, pedig akkor sem játszottunk rosszul, de azóta sikerült megtalálni már a nyerő szériát. Képesnek tartom a csapatot arra, hogy bajnokságot nyerjen, de ehhez még rengeteget kell dolgoznunk.

– A következő fordulóban Paksra látogatnak. Mi a véleménye leendő ellenfelükről?
– A televízióban láttam a Videoton elleni meccsüket. Jól szervezett csapat a Paks, rengeteg rutinos játékosuk van, akik már sokszor bizonyítottak. Nem lesz könnyű dolgunk, de mi a három pontért fogunk játszani, ennek szellemében lépünk pályára.

– Többször hangoztatta, hogy a bajnokság végén szögre akasztja a kapuskesztyűt. Valóban visszavonul jövő nyáron?
– Nekem egy nagy célom van: bajnokként akarok visszavonulni. Ezt én a győri vezetőknek is elmondtam a szezon előtt, hogy úgy számoljanak, ha aranyérmet szerzünk, akkor én jövőre nem játszom már. Másra most még nem is akarok gondolni, hiszen nap, mint nap azért dolgozom, hogy a végén felemelhessem a bajnoki serleget.

Olvasói sztorik