Hírek

Sousa lesz a szövetségi kapitány

Egervári Sándornak nem tett jót a hollandok elleni vereség. Sőt a Videoton nemzetközi kupasikere sem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hogy mi köze ennek egymáshoz? Látszólag semmi. De csak látszólag – írja a Bors című bulvárlap.

Egervári fejét még senki nem követeli a Hollandia elleni világbajnoki selejtező kellemetlen kudarca után, de benne van a levegőben, hogy a szövetségi kapitány helyzete meginoghat, ha októberben Észtországban, és idehaza a törökök ellen nem sikerül összesen hat pontot szerezni. Pláne, ha négyet sem! Ám futballberkekben sokan már most úgy látják, Egervári sorsa megpecsételődött, mi több, az utódát is kijelölték már, mégpedig Paulo Sousa személyében.

Csak a vak nem látja, hogy a magyar fociban a válogatott – Videoton – Puskás Akadémia – FourFourTwo magazin egy konglomerátum. Így vagy úgy, de mindegyik mögött Orbán Viktor miniszterelnök áll. Az akadémia együttese gyakorlatilag a Videoton fiókcsapata, a PFLA-nál folyó szakmai munkát a Videoton edzője, Paulo Sousa felügyeli. A Vidi bejutott az Európa Liga csoportkörébe, az akadémia csapata pedig a NB II Nyugati-csoportjában veretlenül első.

A FourFourTwo magazin székhelye a Puskás Akadémia, munkatársai pedig nyilvánvalóan megkapták a kilövési engedélyt Egervárira, ez a cikkekből egyértelműen kiderül. Különös pikantériája a dolognak, hogy az MLSZ és a magazin a közelmúltban hivatalos partneri viszonyt alakítottak ki.

Ugyancsak árulkodó jel, hogy Paulo Sousa ott ült a hollandok elleni selejtezőn a díszpáholyban, s az egész meccset végigjegyzetelte. Meglehetősen szokatlan, hogy egy tréner, akinek egyetlen játékosa játszik a csapatban, s az is csak csereként, ilyen szorgalmasan jegyzeteljen. Alighanem ez is annak a jele, amiről hosszú hónapok óta mindenki beszél: a válogatottnál már takarítják a kispadot Sousának.

Nem újdonság

A Rangadó.hu június 8-án arról számolt be, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök a válogatott öltözőjében már megpendítette Egervári kapitány távozásának lehetőségét. Pedig akkor még csak három tétnélküli meccs gyengébb eredménye száradt a lelkén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik