Hírek

Újra használható a Puskás lelátója

Három év után újra használható a Puskás Ferenc Stadion középső lelátója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott következő, Törökország elleni mérkőzésére már 38 ezer néző látogathat ki – írja az MTI.

Az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok (NSK) csütörtöki közleménye szerint a 2009 őszén biztonsági okokból lezárt lelátórész (a felső karéj alsó része) állapota a tavaszi és nyári viharok során tovább romlott. Az így halaszthatatlanná vált hiba- és vészhelyzet-elhárítást az NSK összekötötte a stadion befogadóképességének növeléséhez szükséges munkálatokkal.

A statikai szakvélemény előírásai alapján megerősítették a korrodált tartószerkezeti részeket, és elvégezték a szükséges állagmegóvási munkákat, így a korábbi 26-27 ezerről 38 ezer fősre növelték a Puskás Ferenc Stadion befogadóképességét – idézi az NSK csütörtöki közleménye Vígh László kormánybiztost.

Vígh László hozzátette, hogy a válogatott 2016-ig biztosan a Puskás Stadionban játssza hazai tétmeccseit, akkor költözhet majd át az új, 65 ezer férőhelyes Nemzeti Stadionba, míg a Puskást atlétikai stadionná alakítják át.

Az MLSZ közölte, hogy a mérkőzésre jövő kedden kezdik árulni a jegyeket, áruk kedvezőbb lesz a hollandok elleni, múlt keddi találkozó belépőinél, és ismét alakítanak majd ki családi szektort.

Olvasói sztorik