Hírek

Hat pontról álmodik

Egervári szerint mindkét októberi meccset meg kellene nyerni, hogy maradjon esély.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának októberben Észtország és Törökország ellen is nyernie kellene ahhoz, hogy esélye maradjon a továbbjutásra a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőcsoportjából – írja az MTI.

A szakember szerdán az M1 televízió reggeli műsorában arról is beszélt, hogy az említett két találkozóig a szakmai stábnak ki kell javítania azokat a hibákat, amelyeket a hollandoktól elszenvedett, múlt keddi 4-1-es vereség alkalmával tapasztaltak.

– Többször végignéztem és elemeztem a mérkőzést, néhány játékossal már beszéltem is. Vannak személyes felelősök, de összességében ezt a találkozót a csapat vesztette el, le kell vonnunk a következtetéseket. Az elmúlt évben tudtunk javulni a két holland meccs között, így reményteljes vagyok az októberi összecsapásokat illetően – mondta Egervári.

Hozzátette: a világbajnoki ezüstérmes ugyan több nagy egyéni hibát kihasználva volt eredményes múlt kedden, ezzel együtt nem tervez komoly változtatásokat a keretben.

– Ez a ház jó alapokon nyugszik, ami egy kicsit megrepedezett, de ki fogjuk javítani. Nagy változásokat nem tervezek, ez a keret az elmúlt több mint két évben többször is bizonyította, hogy kiváló teljesítményre, kellemes meglepetésekre képes – szögezte le a vezetőedző.

A következő két világbajnoki selejtezővel kapcsolatban elmondta, bravúrokat kell végrehajtani ahhoz, hogy a válogatott elérje az álmát, azaz a második helyet.

– Ez egy amolyan menekülés a győzelembe történet, csak akkor maradhatunk versenybe, ha a két októberi mérkőzésen hat pontot szerzünk – mondta Egervári.

A beszélgetés során szóba került a német Bundesligában kiválóan teljesítő, ám a válogatottságot korábban lemondó Huszti Szabolcs is.

– Vele kapcsolatban folyamatosan kapom az észrevételeket, de továbbra is azt mondom, ő jelentkezett ki a válogatottból két évvel ezelőtt – válaszolta a kapitány.

A magyar válogatott október 12-én az észtek vendége lesz, négy nappal később pedig a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a törököket a világbajnoki selejtezősorozatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!