Hírek

Továbbra is a második hely a cél

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint nem rendítheti meg a magyar válogatottat hollandoktól elszenvedett 4-1-es vereség.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A vezetőedző szerint az együttes célja továbbra is a második hely megszerzése a világbajnoki selejtezőcsoportban – írta a keddi meccs után az MTI.

– Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a hollandok, igaz, hátul komoly hibákat követtünk el. Ahogy futottunk az eredmény után, a hollandok megtalálták a gyenge pontjainkat, és ki is használták ezeket. A két októberi mérkőzésen nyerni kell ahhoz, hogy versenyben legyünk a csoport második helyéért – kezdte értékelését a találkozót követően a szakember, aki szerint korábban nem volt jellemző az együttesre, hogy nagy egyéni hibákat követnek el a játékosok, ám most ezekből több is előfordult.

– Hátul tele vagyunk százkilencven centis emberekkel, erre lefejelnek minket – tette hozzá Egervári. Megjegyezte, Juhász Roland mellett azért kezdett Lipták Zoltánnal a védelem tengelyében, mert Pintér Ádám személyében egy védekező középpályás kidőlt, az ő pótlását pedig a védő Korcsmár Zsolt feljebb tolásával kellett megoldani. Egervári szerint utóbbi kedden is jól teljesített. A tréner azt is elmondta, miért Priskin Tamást vetette be csatárként Szalai Ádám ellenében: – Egyszerűen arról van szó, hogy ebben a nyolc napban úgy éreztem, hogy Tamás jobb állapotban van.

A folytatással kapcsolatban Egervári leszögezte, fontos lenne a további küzdelmek során, hogy a hollandok a többi riválist is legyőzzék, akkor ugyanis senki sem kerülne lépéselőnybe. A lehetséges személyi változásokról pedig elmondta, hogy a következő mérkőzésig hátralévő egy hónapban bárki bekerülhet a csapatba, ahonnan egy-egy rosszabb teljesítménnyel ki is lehet kerülni.

A világranglistán nyolcadik, világbajnoki ezüstérmes hollandok szakvezetője, Louis van Gaal szerint jól sikerült megtalálnia az arányt a hazai porondon szereplő játékosok és a külföldön légióskodó futballisták között.

– Mindig mondtam, hogy kiváló a holland bajnokság színvonala, ezt most ezek a játékosok is megmutatták – ecsetelte a szakember, aki szerint a remek csapategységet jól mutatja, hogy egy-egy rutinos futballista, aki korábban meghatározó szerepet töltötte be a holland válogatottnál, elfogadta, hogy csak csereként számolnak vele, de ebben az esetben is teljes erőbedobással küzd a nemzeti csapatért. Hozzátette, természetesen kockázatos ennyi fiatalt a csapatba tenni.

A magyar csapat sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el a hollandokkal szemben, legutóbb 1984-ben tudta legyőzni keddi ellenfelét, amelytől ráadásul az elmúlt öt találkozón 26 gólt kapott.

Egervári Sándor együttese, amely múlt pénteken az andorraiak legyőzésével rajtolt a sorozatban, legközelebb október 12-én Észtországban vendégeskedik, majd négy nappal később a török csapatot fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik