Hírek

Csalóka mérkőzés volt

Vass László szerint egy gyenge csapat ellen sem tudott teljesen kibontakozni a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Sikerrel abszolválta első világbajnoki selejtezőjét a magyar válogatott, amely péntek este Andorra otthonában győzött 5-0-ra. Az első félidőben döcögött a játék, de az eredményesség nem maradt el, hiszen előbb egy szöglet utáni Juhász Roland-fejesből, majd egy Gera Zoltán-tizenegyesből szerzett gólt együttesünk. A második félidőben Szalai Ádám az 54., Priskin Tamás a 68., míg Koman Vladimir a 82. percben talált az időközben emberhátrányba kerülő hazaiak kapujába.

– Elindult a világbajnoki selejtező, már nagyon vártuk, hogy tétmeccsen szerepeljen a válogatott. Az eredménnyel maximálisan elégedett lehet mindenki, de a mutatott játék sajnos egy kicsit akadozott – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, aki jelenleg az RTK-Vasló vezetőedzője. – A védekezésünkkel kapcsolatban nem érezhettük, hogy baj lenne, de ez egyenes következménye annak, hogy Andorra nagyon keveset tudott kezdeményezni, már a felezővonalnál megakadtak a próbálkozásai. Az előkészítő játékunk, a támadó harmadban mutatott játékunk, az elmozgásaink, a passzok pontossága nagyon rossz százalékban sikerült. Sajnos továbbra is nagyon sok olyan játékosunk van, aki a saját csapatában nem játszik. Nem láttam kimondottan jó formában lévő játékost, talán Hajnal Tamás teljesített úgy, ahogyan egy válogatott játékosnak illik.

Szakértőnknek kimondottan szúrta a szemét, hogy Dzsudzsák Balázs kedvetlen volt, rosszul reagált a játékhelyzetekre. Ez motivációvesztésre utal, lehet, hogy mindez a moszkvai dolgok miatt van…

– Figyelmeztető, hogy az első kifejezett akciónk az volt, amiből a tizenegyes lett. Formajavulás szükséges a Hollandia elleni meccsig, hiszen ott az ellenfél többet fog kezdeményezni, és a magyaroknak ellentámadásokat vezetni – vélekedett Vass László. – Nem tudjuk, hogy áll a védekezésünk, mert Andorra ellen nem jött ki, hogy a védekezők együttes mozgása működik, vagy nem működik. Csalóka volt ez a mérkőzés, mert egy gyenge csapat ellen sem tudtunk teljesen kibontakozni. A második félidőben a két ék elmozgása nehezebb feladat elé állította a fáradó, és rendkívül durva hazai csapatot. Nagyon rosszul nézett ki, hogy a játékvezető nem nyúlt bele időben a meccsbe, mert így a magyarok testi épsége is veszélyben forgott néhány szituációnál.

Egervári Sándor elégedett az eredménnyel

A szövetségi kapitány szerint jó kezdés volt az andorrai 5-0-s siker a világbajnoki selejtezősorozat elején. Egervári Sándor szövetségi kapitány értékelésében elmondta: csapatunk az első félidei idegesebb játékot követően a második etapban már nyugodtabban, átgondoltabban futballozott – áll az MLSZ honlapján.

– Az első húsz percben idegesen játszottunk, kifejezetten zavaró volt, hogy a játékvezető nem tudta megfogni a meccset, gondolok itt az andorraiak kemény, többször durva belépőire, amelyek miatt több játékosuk is begyűjthetett volna akár két sárga lapot is az első félidőben – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Az első gól megnyugtatta a csapatot, de csak a szünet után tudtuk azt a nyugodtabb, átgondoltabb játékot hozni, amit elterveztünk. Az első meccs okozta láz mellett az andorraiak kemény játékát is leküzdve jó eredménnyel indítottuk a vb-selejtező sorozatot, még ha ezúttal voltak is szürkébb teljesítmények az együttesben. Külön köszönet illeti azt a mintegy kétszáz magyar szurkolót, akik hazai hangulatot varázsoltak a pályára, jelentős segítséget jelentve a válogatottnak.

Egervári Sándor elmondta: nagyon elégedett volt Vanczák Vilmos teljesítményével, aki bizonyította, hogy a hollandok elleni jövő heti mérkőzésen is megoldást jelenthet a jobbhátvéd posztjára. A szövetségi kapitány hozzátette: a hollandok elleni mérkőzés előtt egyedül Gera Zoltán sérülése okoz némi aggodalmat, a csapatkapitányt az első félidő után azért kellett lecserélni, mert rúgást kapott a lábára, és az Achillesét fájlalta a szünetben.

Olvasói sztorik