Hírek

Odafigyelés és szervezettség

Gyurcsó Ádám szerint a magyar bajnokságot és az európai porondot nem szabad összehasonlítani.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Gyurcsó Ádám másfél éve alapember volt a Puskás Akadémia NB II-es csapatában. Gyurcsó Ádám manapság alapember a válogatottban. Hosszú utat járt be, amely időben rövid volt, ezért még látványosabb. A 21 éves tatabányai csatár előbb a Kecskemét színeiben válhatott rendszeres szereplőjévé és gólszerzőjévé az élvonalnak, majd a téli szünetben visszarendelte a Videoton. Ekkor sokan attól féltek, hogy a külföldiek mellett nem jut számára játéklehetőség, odalesz a jó formája, és ismét a másodosztályban találja magát. Ehhez képest örömteli volt, hogy rendszeresen pályán lehetett, s ezt jó játékkal hálálta meg. A válogatottbeli debütálás nyár elején már csak hab volt a tortán, de a történetet a Csehország elleni győztes gól tette igazán mesebelivé.

De nem mese ez, hanem a valóság, amely Székesfehérváron mostanság nagyon kellemes. A sok munka meghozta gyümölcsét, a csapat az Európa Liga főtáblájára került, így minden játékosra szükség van, hogy eredményesen abszolválja az együttes a kettős terhelést. Hősünknek még ott van a válogatott is, ahol továbbra is számítanak rá, úgyhogy ez az időszak nem a pihenésről szól számára, de ezt aligha bánja. A Rangadó.hu érdeklődésére Gyurcsó Ádám kifejtette, ahogy a magyar és a nemzetközi csapatokat sem érdemes összehasonlítania a Videotonnak, úgy előzetesen ő sem vonna párhuzamot az Andorra és a Hollandia elleni világbajnoki selejtezőkkel.

– PFLA, Kecskemét, Videoton, válogatott, Európa Liga-főtábla… Meglehetősen nagyot változott a világ Gyurcsó Ádám körül!
– Igen, akárkivel beszéltem, nagyon sokszor téma volt, hogy végül is egy év alatt milyen utat jártam be, vagy mennyi minden megváltozott körülöttem. Nyilván már az is nagy ugrás volt, hogy Kecskemétre szerződtem, tudtam játszani az NB I-ben, utána a Videoton visszahívott, és az összes tavaszi meccsen játszottam, a szezon végén ráadásul válogatott is lettem, s azóta szerencsére visszahív a kapitány a keretbe. Ez az év elég izgalmas volt, de azt mondom, legyen minden évem ennyire mozgalmas.

– Mi a titka a Videotonnak, amelynek köszönhetően összejött a nagy siker, a csoportkörbe jutás?
– Amit a pályán is lehet látni tőlünk, a maximális odafigyelés és szervezettség, abból pedig támadásépítés, vezetés. Ez eddig szinte tökéletesen működött. Úgy gondolom, hogy a magyar bajnokságot és az európai porondot nem szabad összehasonlítani, hiszen sokkal keményebb ellenfelek vannak, és az iram is teljesen más. Ott már egy-egy hiba megbosszulhatja magát, tehát még fegyelmezettebben kell játszani, sokkal jobban odafigyelve, és nem felelőtlenül, mert az visszaüthet. Nagyon nagy eredményt értünk el, majd meglátjuk, hogy a csoportban mire lehetünk képesek. Az még egy kicsit odébb van, de biztos, hogy nagyon jól fel fognak készíteni bennünket, és ott is kihozzuk magunkból a maximumot.

– Volt egyáltalán idő végiggondolni a történteket, és ünnepelni?
– Igazából nem, mert rá két napra már ismét mérkőzésünk volt. Azon volt a hangsúly, hogy valamennyire kipihenjük és összeszedjük magunkat a vasárnapi bajnokira. A Trabzonspor elleni meccs után nagyon fontos volt, hogy a bajnokságban is tovább meneteljünk. Ahhoz képest, hogy megegyező volt a felállás a Haladás elleni találkozóval, úgy gondolom, jól játszottunk, és ami a legfontosabb, ismét nyertünk, és ott vagyunk az élbolyban. Nehéz azért több fronton helytállni, de egyelőre működik, és remélem, hogy a jövőben is ugyanígy fogunk játszani.

– Eger, Gent, Siófok, Trabzonspor… Óriási különbség csapat és csapat között, de a játékosoknak szabad különbséget tenniük ellenfél és ellenfél között?
– Úgy gondolom, hogy szabad és kell is, mert nincsenek egy súlycsoportban a magyar bajnokságban és az európai porondon szereplő csapatok. Minden mérkőzésre máshogy kell készülni, ezt mi is így tettük, alaposan felkészültünk az összes soron következő ellenfelünkből, és megpróbáltuk azt a játékot játszani, amit azon a mérkőzésen kell. Úgy érzem, hellyel-közzel sikerült, s az, hogy ott vagyunk az Európa Liga-főtáblán, óriási eredmény.

– Ami a válogatottat illeti, az andorrai meccs jó rávezetés lehet a Hollandia elleni rangadó előtt?
– Ebben az esetben sem szabad összehasonlítani a két csapatot. A kötelező győzelem szokott a legnehezebb lenni, főleg idegenben, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok. Nehéz lesz itthon a hollandok ellen is, hiszen ők jobb játékerőt képviselnek és jobb játékosokból állnak. Teljesen más lesz ez a két meccs, de természetesen a győzelemre fogunk játszani, és képesnek tartom a csapatot arra, hogy nagyon jól rajtoljunk a világbajnoki selejtezőben, és az jó alapot adhatna a továbbiakra.

Olvasói sztorik