NB I

Futball, alapjáraton

A Videoton 3-1-re győzött a Siófok vendégeként az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
FGSZ Siófok – Videoton FC 1-3 (0-1)
Siófok, 2000 néző. Játékvezető: Kassai
Siófok: Kurucz – Kiss Zs. (Fülöp, 78.), Deák, Nyári T., Fejes – Pál Sz., Kecskés (Egerszegi, 64.), Kiss M. (Zamostny, a szünetben), Windecker, Sipos N. – Dajics. Edző: Horváth Károly
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Vinícius, Szekeres A., Héctor Sánchez – Renato Neto, Tóth B. (Mitrovics, 57.) , Kovács I., U. Nikolics (Torghelle, 62.), Gyurcsó – Haraszti (Oliveira, 74.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Zamostny (84.), illetve Haraszti (14.), Mitrovics (76.), Oliveira (89.)
Kiállítva: Deák (75.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Tizenöt éve, 1997-ben nyertek utoljára a fehérváriak bajnoki meccset Siófokon, ám ezúttal negyedóra elég volt ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, amit minden gond nélkül meg is tartottak a szünetig a távoli lövésekkel próbálkozó házigazdák ellen. Az előző szezonban, hazai pályán 7-0-ra nyert a Videoton ebben a párosításban, de ekkora különbségtől most nem kellett tartani.

A második játékrész már sokkal izgalmasabbra sikeredett, amelyben egy kiállítás, majd egy azt követő szabadrúgásgóllal a Videoton el is döntötte a mérkőzést. Igaz, a házigazdák szépíteni tudtak, ám erre is volt válaszuk a székesfehérváriaknak. A siófokiaknak ez a huszadik szezonjuk az élvonalban, de ilyen rosszul még nem rajtoltak, hat mérkőzésen mindössze egyetlen pontot szereztek.

– Sajnálom a Siófokot, mert nagyon az út elején járnak még. Nem azt mondom, hogy Horváth Károly kapkod, hiszen igyekszik olyan játékosokat hozni, akik erősítést jelentenének, de ez nem megy egyik napról a másikra, a bajnokság viszont zajlik, és sorra jönnek a vereségek. Félek, ha ez így megy tovább, az kapkodást, pánikot okoz, az pedig soha nem szül jót – vélekedett a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, aki játékosként mindkét klubban szerepelt. – A meccs csendesen csordogált, néha azt hittem, hogy a Videoton-játékosok el is alszanak. Ennek a mérkőzésnek kifejezetten nem tett jót a gól, hiszen utána még jobban visszaálltak a vendégek, a támadásokat nem erőltették, alapjáraton futballoztak. Egyszer-egyszer megrázták magukat, ekkor adódott néhány lehetőségecske, de kifejezetten nagy helyzetük nem volt. Úgy játszottak, hogy ez a magyar bajnokság, ide ez is elég. Nem a Siófokot lenézve, de kipihenték a csütörtöki mérkőzés fáradalmait, és készültek a következő nemzetközi meccsre. Ez közel sem volt olyan jó meccs, mint az Újpest–Debrecen. A gólok szépek voltak, de tudomásul kell venni, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat, sem lehetőségek terén, sem a pályán technikailag, taktikailag és játéktudás tekintetében. Hatalmas a különbség, és érezték a Videoton-játékosok is, hogy ennyi elég. A siófokiak erőlködtek, becsületesen küzdöttek, de nem volt meg a játéktudás ahhoz, hogy komolyan esélyük legyen a döntetlenre.

Olvasói sztorik