Hírek

Gól nélkül is a főtáblán!

A Videoton hazai pályán is 0-0-t játszott a török Trabzonspor ellen az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójában, de tizenegyesekkel bejutott a csoportkörbe!

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, visszavágó
Videoton FC – Trabzonspor (török) 0-0 (tizenegyesekkel: 4-2)
Székesfehérvár, 12 ezer néző. Játékvezető: Hansson (svéd)
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira – Oliveira (Gyurcsó, 76.), Tóth I B., Sándor Gy., Mitrovics, Walter (Kovács I., 103.) – N. Nikolics (Torghelle, 70.). Edző: Paulo Sousa
Trabzonspor: Onur Kivrak – Balci, Yumlu, Bamba, Celustka – Sen (Altintop, 60.), Aydogdu, Alanzinho (Sapara, 111.), Zokora, Öztekin (Vittek, 83.) – Paulo Henrique. Edző: Senol Günes
Továbbjutott: Videoton (0-0, tizenegyesekkel)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A fehérvári klub megmutatta mi a magyar virtus: kezdőcsapatába mindössze két magyar játékost nevezett a portugál edző. Csaknem teltház előtt küzdöttek az Európa Liga csoportköréért a csapatok. A törökországi 0-0 után mindenki arra számított, hogy a vendégek nekiesnek a Videotonnak. A találkozó elején a hazaiak át is adták az irányítást ellenfelüknek, de a fehérvári játékosok már a felezővonal környékén igyekeztek labdát szerezni, s ezt többnyire sikerrel tették. Lassacskán aztán átvették a kezdeményezést a hazaiak, és többször el is jutottak a törökök kapujáig. Az első játékrész közepén aztán ismét visszahúzódtak a saját térfelükre, és ekkor már megint a vendégek veszélyeztettek.

A fordulást követő percekben is a törökök voltak lendületben, majd a Videoton ritmust váltott, és nagyon közel került a gólszerzéshez. Ahogy telt az idő, a vendégek egyre többet támadtak, Mladen Bozsovicsnak többször is bravúrra volt szüksége, míg a hazaiak inkább előrevágták a labdát. A gólszerzés reményében mindkét edző támadót küldött a pályára, de egyik oldalon sem rezdült a háló, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban a törökök birtokolták többet a labdát, de a Videoton rendkívül szervezett védőmunkával őrizte a döntetlent. A svéd játékvezető a 119. percben sárga lapot adott Yumlunak, ami az UEFA honlapja alapján már a második volt neki, de nem állította ki!

A büntetőpárbajban a harmadik párban hibáztak a törökök, Gyurcsó pedig megszerezte a vezetést, majd Zokora is rontott, így Mitrovics eldönthette a párharcot: a középpályás pedig a jobb sarokba lőtt, ezzel a Videoton bejutott a csoportkörbe.

A csoportkör sorsolását pénteken rendezik Monte-Carlóban. Azért, hogy a főtáblára jutott, 1,3 millió eurós rajtpénzt kap a magyar klub, a csoportkörben aratott győzelmek további 200, a döntetlenek pedig 100 ezret érnek.

Péntek délelőtt jelentkezik hagyományos rovatunk, a Rangadó.hu szakértője, amelyben a Videoton legendás játékosa, Tiber László szakmai véleményét olvashatják a mérkőzésről!

További magyar sikerek

Huszti Szabolcs két góllal járult hozzá a Hannover magabiztos, 5-1-es sikeréhez a lengyel Slask Wroclaw elleni visszavágón, így a németek is ott lesznek főtáblán, hiszen 10-4-es összesítéssel továbbjutottak. A Köteles Lászlóval a kapujában felálló belga Genk hazai környezetben 2-0-ra nyert a svájci Luzern ellen, így 3-2-es összesítéssel szintén bejutott a csoportkörbe. Ugyancsak továbbjutott a Bajnokok Ligája főtáblájára Juhász Roland együttese, a belga RSC Anderlecht.

Olvasói sztorik