Kiemelt hírek

Rászolgálna a szép szavakra

A kecskeméti Gyurcsó Ádám azért dolgozik, hogy féltávnál is dicsérje őt Szivics mester.

A tatabányai születésű Gyurcsó Ádám kétségtelenül korosztályának egyik legtehetségesebb labdarúgója. Az előző szezonban főleg a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia NB II-es csapatában szerepelt, amelyben házi gólkirály lett tíz találattal. Emellett volt 14 gólpassza is. A Videoton FC színeiben az NB I-ben is bemutatkozott az utolsó fordulóban, Újpesten.

A Magyar Kupában is szerepelt a fehérváriaknál, sőt csereként beállva szép gólt lőtt a Honvéd elleni, hazai visszavágón. Ezzel a Gyurma becenévre hallgató csatár lett a felcsúti akadémia első növendéke, aki tétmeccsen gólt szerzett a Videotonban.

A fejlődése érdekében egyesülete egy évre kölcsönadta a Kecskeméti TE-Ereco csapatának, amelyben Tomiszlav Szivics vezetőedző rendszeresen számít rá. A Kaposvár elleni 4-0-s siker alkalmával gólpasszt adott, és megszerezte élete első élvonalbeli találatát is. Az volt pályafutása harmadik NB I-es meccse…

– Hogy érzi magát Kecskeméten?
– Köszönöm szépen, jól! Úgy érzem, a beilleszkedésem sikeres, gyorsan elfogadtak a többiek, mert próbáltam hamar beállni a sorba – nyilatkozta a Rangadó.hu megkeresésére a húszéves játékos. – Érzem, hogy jó csapatba kerültem, nem véletlen, hogy három forduló után hat pontunk van. A mostani együttes sokkal jobb eredményt érhet el a tavalyinál, persze az sem volt rossz csapat! A legjobb hat közé szeretnénk kerülni, és mivel mostanság már kezdenek körvonalazódni az erőviszonyok, szerintem ez sikerülhet is!

– Miért ment kölcsönbe? Hogyan került az alföldi városba?
– A kecskemétiek már télen is ide akartak hozni. Idén nyáron járt volna le a szerződésem a Videotonnál, de mivel a KTE vezetőivel februárban beszéltem utoljára, utána nem kerestek, hosszabbítottam Fehérváron. Aztán megint kerestek, így került szóba a kölcsönadás, amit én is szimpatikusnak találtam. Egyrészt tél óta figyelnek, a szemük előtt vagyok, másrészt folyamatosan az NB I-ben játszom, ami egyértelműen jobb annál, mintha a padon ülnél, vagy a másodosztályban szerepelnék.

– Az első fordulóban 3-2-re kikaptak a Paks otthonában. Ez tisztes eredménynek számít, bár pontot nem adnak érte…
– Abban a meccsben is sokkal több volt számunkra! Ziccereink, kapu előtti helyzeteink voltak, amelyek sajnos kimaradtak, és a három kapott gólból minimum kettő elkerülhető volt. Az utolsó percben is akadt egy ziccerünk, de Csernyánszki Norbert nagyot védett.

– Aztán jött a 4-0-ra megnyert Kaposvár elleni meccs, amelyen ön is betalált.
– A Kaposvárt hamar elintéztük, bár péntek hajnalban értünk haza Kazahsztánból, és bennünk volt a hosszú utazás fáradtsága. De aztán nagyon jól sikerült a találkozó a csapatnak és nekem is, hiszen gólt lőttem és gólpasszt adtam. Jól ment a játék!

– Milyen volt az első élvonalbeli gól megszerzése?
– Nagyon jó érzés, bár a Videotonban már lőttem gólt Magyar Kupa-meccsen a Honvédnak. Bár még csak rövid ideje vagyok itt. Kecskeméten, sokszor keresnek labdával, bíznak bennem a társak. A gólnál is a legjobb megoldást választotta Tököli Attila, hiszen a kapu előtt csak én voltam egyedül, a többiekre vigyáztak a védők.

Szivics mester a következőket mondta a Kaposvár elleni meccs lefújása után Gyurcsó teljesítményéről.
– Sokat foglalkoztam fiatalokkal, így ritkán hibázok velük kapcsolatban. Csak azt sajnálom, hogy nem a miénk, mert rövid időn belül nagyon jó játékos lesz, és az ára is jelentősen megugrik majd. Tehetséges fiú, jó úton jár, és ma úgy játszott, mintha a századik élvonalbeli meccse lett volna. Neki külön is gratulálok.

– Gondolom, örült Szivics mester szavainak?
– Jólestek, persze, de nem tartom nagyon szerencsének, ha egy-két meccs után alkotnak véleményt valakiről. Ha tíz forduló után is ez lesz a véleménye, vagy mondjuk féltávnál, akkor van benne valami. Természetesen megpróbálok úgy teljesíteni, hogy később is rászolgáljak a dicséretre.

– A legutóbbi fordulóban 2-1-re nyertek Diósgyőrben, ahonnan nem sok csapat szokott sikerélménnyel távozni!
– Most is lett volna lehetőségem gólt szerezni, ha jobban koncentrálok, de ezúttal nem jött össze. Szerintem sem sok csapat fog ott nyerni. A kiállítás befolyásolta a mérkőzést, a szünetben el is mondta az edzőnk, hogy legyünk türelmesek, és próbáljuk széthúzni a hazaiakat, hiszen eggyel kevesebben vannak. Aztán csak nem jött a gól, és a Diósgyőr sem játszott rosszul, voltak lehetőségei, végül szerencsénk is volt. De csak annak van szerencséje, aki tesz érte! Ilyen meccsek is kellenek! Hallottam, hogy tavaly számos olyan meccse volt a Kecskemétnek, amelyet az utolsó pillanatokban kapott góllal, a végén vesztett el. Most fordult a kocka.

– A kölcsönadása egy szezonra szól. Mi lesz utána?
– Nagyon az elején vagyunk még ennek az idénynek, meg nem is nagyon szeretek előre tervezgetni, mert az általában nem jön be. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgaim.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik