Hírek

Egervári négy ponttal lenne elégedett

Négy ponttal lenne elégedett a világbajnoki selejtezősorozat első két mérkőzésén Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az együttes pénteken Andorra vendégeként kezd, négy nappal később pedig a világbajnoki ezüstérmes hollandokat fogadja a Puskás Ferenc Stadionban – áll az MTI cikkében.

– Most csak az első mérkőzésre koncentrálunk, a hollandokkal utána foglalkozunk – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Egervári Sándor. – Rengeteg információnk van az andorrai csapatról, rendkívül fegyelmezett, védekező stílusú együttes. Biztosan nehéz dolgunk lesz az első gólig, addig maximálisan kell koncentrálnunk, hogy megtaláljuk a rést a pajzsukon.

Elmondta, hogy a keretből Varga József vírusos betegsége miatt várhatóan kihagyja a pénteki találkozót, míg Szabics Imre bokasérüléssel bajlódik, és csak később derül ki, hogy számíthat-e rá. Éppen ezért bekerült a keretbe a győri Koltai Tamás, aki a szombati bajnokin mesterhármast ért el a Diósgyőr otthonában.

Egervári arról is beszélt, hogy az a csapat, amely a csoportban pontot tud szerezni az alaposan átalakult hollandoktól, lépéselőnybe kerül a többiekkel szemben. Összegzésképpen azt mondta, négy ponttal már elégedett lenne az első két találkozó után.

Hosszú idő után visszatérhet a válogatottba Gera Zoltán, az angol West Bromwich Albion légiósa, aki a Premier League nyitányán bombagólt szerzett a Liverpool ellen, de az angol bajnokságban az azóta eltelt két fordulóban nem kapott lehetőséget.

– Talán az edzőmet kellene megkérdezni, miért nem játszom, de nem vagyok türelmetlen, biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni a lehetőséget – jelentette ki a válogatott csapatkapitánya, aki a hatodik selejtezősorozatát kezdi meg. – Bizakodó vagyok. Persze nagyon erős csapatokkal játszunk majd, de úgy gondolom, egyre jobb a válogatott. Az andorraiakat nem nagyon ismerem, de biztos vagyok benne, hogy az első gólig be fognak tömörülni, így nehéz dolgunk lesz.

Gera hozzátette: a további összecsapásokon a védekezés lehet az egyik kulcs, példaként pedig a Videotont hozta fel, mondván, nem nyújtottak valami szép játékot, de meglett az eredménye.

A válogatott pénteken 20:30-kor Andorra La Vellában lép pályára, négy nappal később szintén 20:30-kor a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a hollandokat.

Olvasói sztorik