Hírek

Négy nagy sztár nélkül a hollandok

Louis van Gaal szövetségi kapitány négy kiváló játékost is kihagyott a magyarok elleni világbajnoki selejtezőre készülő holland válogatott keretéből.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay, Nigel de Jong, Gregory van der Wiel – nem semmi névsor, valószínűleg bármelyik válogatottba gond nélkül beférnének mind a négyen, a magyar nemzeti csapatba legalábbis biztosan. Luis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya azonban jelenleg egyikükre sem tart igényt, mint mondta, hiába nagy nevek, nincsenek olyan formában, hogy a csapat hasznára válhatnának – írja a dehir.hu.

A szakember szerint az alapvető probléma az, hogy a négy játékos vagy keveset játszott klubjában, vagy éppen új együtteshez igazol, így egyik esetben sem várható, hogy azonnal topformát érjenek el.

– Van der Vaart most szerződik a Hamburghoz, Affelay egy évre kölcsönbe kerül Barcelonából a Shalkéhez, De Jong a Manchester Citytől a Milánhoz igazol, Van der Wiel pedig minden bizonnyal a Paris Saint Germain csapatát fogja erősíteni. Egyelőre bizonytalan, mikorra lendülnek formába ezek a játékosok, de az ajtóm nyitva áll előttük. Nálam csak akkor lehetnek újra válogatottak, ha képesek tudásuk legjavát nyújtani, ehhez azonban az eddiginél jóval többször kell pályára lépniük klubjaikban – mondta a szigorúságáról is hírhedt holland mester.

A magyar válogatott szeptember 7-én kezdi meg a világbajnoki selejtezősorozatot. Először Andorra ellen játszik a csapat idegenben, majd szeptember 11-én Hollandiát fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

Olvasói sztorik