Hírek

Ötgólos siker Andorrában

A magyar válogatott 5-0-ra győzött Andorrában a világbajnoki selejtező első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Világbajnoki selejtező, D-csoport, 1. forduló
Andorra – Magyarország 0-5 (0-2)
Andorra la Vella. Játékvezető: Alecskovics (bosnyák)
Andorra: J. Gomes – Vales, E. Garcia, Lima, Puyol – Vieira, Silva, Clemente (Lorenzo, 72.), M. Garcia (Maniero, 80.) – Moreno (S. Gomez, 69.), Rodrigues. Szövetségi kapitány: Jesus Alvarez
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász R., Laczkó – Koman, Korcsmár, Hajnal (Elek Á., 75.) – Gera (Priskin, a szünetben), Szalai (Németh K., 82.), Dzsudzsák. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Gólszerzők: Juhász (12.), Gera (tizenegyesből 32.), Szalai (54.), Priskin (68.), Koman (82.)
Kiállítva: Vales (67.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Bár összeállításában támadószellemű volt a magyar csapat, ez a pályán eleinte kevésbé látszott. Ennek ellenére egy szögletet követően Juhász fejese révén sikerült vezetést szerezni. Ezt követően is többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt az idő, majd az egyik szórványos magyar támadás végén büntetőből Gera kétgólosra növelte az előnyt.

A második félidőt kissé álmosan kezdte Egervári csapata, két hazai helyzet után aztán egy jobb oldali akcióból megszületett a harmadik magyar gól. A találat jelezte, hogy egyre nagyobb fölényben futballoznak a magyarok. Ez később helyzetekben is megnyilvánult, s a lefújásig még két gól esett.

A mérkőzés legfontosabb eseményei

12. perc: Gera Zoltán baloldali szöglete után Juhász Roland öt méterről a bal alsó sarokba fejelt (0-1).

32. perc: Vanczák Vilmos kapott jó labdát a jobbösszekötő helyén, megtolta Garcia mellett, a hazai védő pedig felrúgta. A jogosan megítélt büntetőből Gera Zoltán a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).

54. perc: Vanczák kapott labdát a jobb oldalon, az alapvonal közeléből középre ívelt, a jól helyezkedő Szalai Ádám pedig három méterről a hálóba fejelt (0-3).

67. perc: Marc Vales lépett oda Korcsmár Zsoltnak, ezért sárga lapot kapott, de mivel ez már a második volt neki, emberhátrányba került Andorra.

68. perc: Lipták Zoltán ívelt előre a felezővonaltól, Priskin Tamás a tizenhatoson belül átvette a labdát, majd a kivetődő kapus mellett 11 méterről a hálóba bombázott (0-4).

82. perc: Dzsudzsák Balázs indította a baloldalon Priskint, aki betört a tizenhatoson belülre, középre passzolt, a védők nem tudtak felszabadítani, az érkező Koman Vladimir pedig 12 méterről a kapuba lőtt (0-5).

A magyarok kedden 20:30-tól a világbajnoki ezüstérmes hollandokkal mérkőznek majd a Puskás Ferenc Stadionban.

További eredmények: Észtország–Románia 0-2, Hollandia–Törökország 2-0

Hagyományos rovatunk szombat délelőtt jelentkezik, a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László elemzi a mérkőzést.
Olvasói sztorik